mimladi

U današnje vrijeme se anksioznost definira kao osjećaj napetosti, zabrinutosti, osjećaj nelagode, velikog stresa, panike, straha… 

Okidač koji može pokrenuti pojavu anksioznosti može biti i najmanji stres koji se dogodi unutar čovjeka. Teškoće u koncentraciji i pamćenju, nemir, neugoda, strah, depersonalizacija i respiratorni problemi su samo neki od simptoma koji mogu obuhvatiti jednu osobu.

U isto to vrijeme koje je stvorilo takvu definiciju, osobe kod kojih je anksioznost otkrivena moraju se suočiti s dvije stvari. Prva je koronavirus i pridržavanje svih mjera koje virus iziskuje, a druga je borba koju vodimo sami sa sobom u takvim okolnostima. Anksioznost je česta pojava kod mladih, ali ne isključuje osobe s više od nekoliko desetljeća iskustva.

Virus, kao i svaki drugi, će proći. Doći će bolja vremena, a s njima i nova iskustva koja nam život posluži na pladnju. Na nama je da surađujemo s onima koji znaju više i žele nas uputiti u pravom smjeru. Ne smijemo nikako izgubiti sebe u svijetu koji djeluje kao izgubljen, a u tome nam može pomoći razgovor sa stručnim licem. Poučeni iskustvom možemo i sami biti nekome od pomoći.
Na virus ne možemo utjecati. On utječe na nas, a posebno na naše psihičko stanje koje ipak možemo naučiti kontrolirati odlukama koje ćemo provoditi iz dana u dan. 

Ono što je za sve nas bitno je promijeniti fokus gledanja i smjer kretanja. Prihvatiti, trebamo prihvatiti činjenicu da smo ljudi od emocija kojima i loši dani pokucaju na vrata. Najteži dio je obavljen kada učinimo baš to, kada prihvatimo i nastavimo rasti u skladu s prirodom. Tada i strahovi od svih virusa svijeta počnu blijediti.

Kao veliku preporuku ne mogu izdvojiti samo nekoliko članaka i videa pogledanih na YouTube platformi jer su svaki na svoj način poučni. Ako prolaziš kroz takvo razdoblje, pogledaj svaki onaj video koji ti može pružiti rješenje i koji te može izliječiti. Ono što čitaš i gledaš, ući će ti u misli stoga pazi na sebe. Ne budi čovjek koji je sam za sebe toksičan.

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.