mimladi

Gledaj predstave iz udobnosti doma – suradnja HNK i 24sata

Prije otprilike mjesec dana život nam se preokrenuo naglavačke. Sve što smo nekad radili i način na koji smo organizirali svoje dane nestalo je preko noći. Međutim, gledajući kroz povijest do dana današnjih, čovjek se uvijek nekako spasi, izvuče, smisli nešto, prihvati situaciju, ali ne prihvaća da je bespomoćan. Tu borbenosti i odvažnost življenja života pokazuju nam mnogi surađujući jedni s drugima, a jedna među mnogima je i suradnja 24sata i Hrvatskog narodnog kazališta.

Shvaćajući važnost kazališta za čovjeka ponudili su nam svima mogućnost i dalje nastaviti odlaske u njih. 12.ožujka zatvorila su se vrata fizičkog, a 17.ožujka otvorila vrata virtualnog kazališta kada je prvi put u 20 sati na YouTube kanalu 24sata prikazana predstava, možda i simbolično za prvu- Tko pjeva zlo ne misli, redatelja Rene Medvešaka. Time je otvoren serijal predstava dostupnih svim gledateljima 24sata.hr i njihova YouTube kanala.

Dakle, do sada je premijerno prikazano nekoliko predstava, među kojima se nalaze, osim Tko pjeva zlo ne misli i, Labuđe jezero, Ero s onoga svijeta, Ljudi od voska, Evanđelje, Kralj Lear, Nikola Šubić Zrinski, Filozofski teatar (Yanis Varoufakis, Paul Mason), Don Pasquales, Petar Pan, Tariq Ali, Modrobradi, Žena, Adel i Mara, Tamni pejzaž, Tartuffe, Figarov pir, Ciganin, ali najljepši, Gospoda Glembajevi. Također, važno je spomenuti i predstave koje se mogu pogledati i na JoomBoosu: Junaci Pavlove ulice, Emil i detektivi, Priroda i društvo i Alan Ford.

Neka vas ovakve sitnice oraspolože i pobude nadu u dobro. Nije loše prisjetiti se nekadašnjih ili sadašnjih lektira i barem u sjećanju se vratiti u školske klupe, kao i kulturno se uzdizati, jer za to nikad nije kasno. Možda se čak i oni koji nisu redoviti u kazalištu jednim klikom na http://bit.ly/Kazalište_24sata i https://bit.ly/JoomBoos_Predstave  potaknu se na što češći odlazak tamo jednog dana kada ovaj se ova cijela situcija završi. 
Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.