mimladi

Šteta je ne iskoristiti svoje potencijale!

Svatko od nas ima svoje talente i potencijale. Način na koji se odnosimo prema tome u našim je rukama. Hoćemo li zanemariti ono što imamo ili ćemo iskoristiti najbolje što možemo? U nastavku slijedi priča jedne studentice koja je odlučila uz studiranje usavršavati svoju kreativnost kroz izrađivanje personaliziranih kutija za svaku prigodu.

 

Dva diplomska studija

Ona je Tereza Buconić, 23-godišnja Dubrovkinja, studentica 5.godine politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Ove godine se odlučila za upis još jednog diplomskog studija, a to je socijalna politika na Studijskom centru socijalnog rada Pravnog fakulteta. Ta odluka je došla spontano jer se kroz humanitarne projekte u kojima je angažirana zainteresirala za to područje, pa je istraživanjem otkrila da postoji ta opcija da upiše diplomski.

Misao vodilja joj je da se sve može kad se hoće, a jedna je od onih koja najbolje funkcionira kada je angažirana na sve strane.

 

Prva kutijica

Na pitanje kako je sve počelo, Tereza nam otkriva: ”Moja mala kreativna radionica nastala je isto  puno planiranja, u ljeto 2015. Ljubav prema ukrasnim predmetima, a pogotovo kutijama prenijela mi je mama, a ja sam u pauzama od plaže i sezonskog posla to ljeto promislila kako ne bi bilo loše napraviti neku kutijicu s motivom i nekim citatom baš po mojoj želji.“

Nakon prve kutije došlo je do ideje kako bi upravo kutija uspomena bila idealan poklon za razne prigode, od rođenja beba u obitelji, rođendana, promocija…te je tako nastalo nekoliko kutija. Reakcije ljudi bile su pozitivne što je Terezu samo dodatno motiviralo da  krene razmišljati i o mogućnostima profesionalizacije svog hobija.

Trenutno joj je prioritet završiti fakultet, pa će profesionalizacija hobija malo pričekati. Uz kutije Tereza voli izrađivati i adventske vjenčiće kao i neizostavne kuglice sa slikama.

 

Odlazak iz Hrvatske?

O odlasku iz Hrvatske ne razmišlja, štoviše želi ostati u Hrvatskoj i tu graditi svoju budućnost.

Za kraj poručuje: “Šteta je ne iskoristiti svoje potencijale, kada osjetite poticaj da nešto napravite, samo napravite! Jedina prepreka je ona u našoj glavi, zato samo naprijed i vidite gdje će vas to malo hrabrosti i “ludosti” odvesti! I uvijek vjerujte u sebe!“

Terezi želimo puno sreće, njene radove možete pronaći na Facebook stranici Art by Tereza, a tebi dragi čitatelju želimo da iskoristiš potencijal koji imaš.

 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.