mimladi

Počinje Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska

Peta po redu konferencija Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH) naziva Mi ostajemo u Hrvatskoj! održava se  od 20. do 24. studenog 2017. godine, u Zagrebu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović, u sklopu događaja Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH).

 

Tjedan SSMH je zamišljen kao niz događaja poput okruglih stolova, debata i panel rasprava u trajanju od četiri dana na kojima se raspravlja o aktualnim društvenim temama.Tjedan SSMH-a tradicionalno povezuje mlade ljude iz Hrvatske i drugih europskih zemalja s donositeljima odluka, predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva te poduzetnicima, kako bi kroz edukativne i kulturne događaje razmijenili iskustva, stekli nova znanja i dobili poticaj za vlastiti angažman u svojoj lokalnoj zajednici kao i na nacionalnoj razini.

 

Inspirativnim događajem SuProtivAgovori, kojim je obilježen prvi dan konferencije, u Maloj sceni, u 19 sati, mladi će i uspješni doktori znanosti, poduzetnici, studenti i ini govoriti o vlastitom uspjehu, osobnom i profesionalnom razvoju u inozemstvu i Hrvatskoj te o razlozima zbog kojih su odlučili ostati u Hrvatskoj. Na taj će se način nastojati nadahnuti mlade za izvrsnost, poduzetnost i ostanak u Hrvatskoj.

 

Govornici su Ante Lučić, Anita Ruso, Marija Selak, Veton Marevci, Ivana Zec i Ana Buljan, Nediljko Jerković, Tomislav Burić i Paul O’Grady. 

 

Dođite i poslušajte hrvatsku inačicu popularnog TedTalka!

Drugoga dana, u utorak 21.11., u Auli Rektorata Sveučilišta, na Trgu Republike Hrvatske 14, u 18 sati, predviđen je okrugli stol naziva Mladi danas za sutra na kojem sudjeluju predstavnik Ministarstva za Demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – dr.sc. Marin Strmota, predstavnik Ministarstva zdravstva –  gospodin Tomislav Dulibić, gospođa Ivana Ninčević-Lesandrić, pri Saborskom odboru za obitelj mlade i sport – gospođa Željka Josić te predstavnica medija – gospođa Sunčica Findak.

 

Okruglim stolom „Mladi danas za sutra“ javnosti će se predstaviti rezultati istraživanja u sklopu projekta Suprotiva i prijedlozi mjera za poboljšanje položaja mladih u Hrvatskoj. Svrha okruglog stola je poručiti mladima kako usprkos realnim problemima ipak možemo i trebamo prepoznati prilike za ostanak u Hrvatskoj.

mimladi.hr

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.