Novosti iz Turističke zajednice središnje Istre
Danas je u Ciburima kraj Pazina, u prostorima obrta Ciburiproduct, najavljen početak nove gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima! Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre – Sanja Kantaruti, tajnica Udruženja obrtnika Pazin – Alison Merlić i vlasnik obrta Ciburiproduct – Dean Matić.
Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! održat će se od 01. do 19. prosinca 2021., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.
Menu s kiselim kupusom u glavnoj ulozi
Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a meni će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni od 130,00 kn. U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:
Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | klobasice i žlomprt, dinstani kapuz, kumpir na supice i salata od kapuza | desert iznenađenja
Boljunska konoba (Boljun): istarski štruclji sa šugom od domaće kokoše | istarski pijat (ombolo, kobasice, svinjsko pečenje, kapuz, kumpir na padelu) | štrudel
Konoba Bani (Bani, Pazin): pršut, panceta, suhe kobasice, sir, masline | štruclji sa šugom od kobasica i kapuzom | Cukerančići
Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): gratinirani kapuz s kobasicom i pancetom | ombolo s dvoličnim kapuzom | dnevni kolač
Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom, kapuzom i pancetom | svinjski obraz u malvaziji s fažolom i kapuzom po starinski | desert od griza s konjakom, cimetom i mendulama
Konoba pizzeria 2. peron (Cerovlje): zimska juha od kapuza i česna s čipsom od pancete | istarski klasik (kiseli kapuz i domaće kobasice) | krostata od jabuka i cimeta
Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): istarski pijati | ombolo, kobasice s kapuzom i žličnjacima s panceton i pršuton | domaći kolač
Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina. Više informacija o navedenoj manifestaciji dostupno je na poveznici.