CareerCentar

| 2 min | 24.03.2019

CareerCentar je digitalna platforma za efikasno provođenje procesa zapošljavanja, na tržištu prisutna od kraja 2017. godine. S osnivačem, Vladimirom Benićem, razgovarali smo o motivaciji za pokretanjem vlastitog posla.

Kako je nastao CareerCentar?

CareerCentar nastao je kao rezultat niza problema s kojima se susreću poslodavci i posloprimci kod zapošljavanja. Prvo i najvažnije, gotovo sva istraživanja pokazuju kako je životopis kandidata nedovoljan set podataka na kojima se trebaju donijeti ikakve odluke. U većini slučajeva, tvrtke će od 50 prijava kandidata za neki posao, prelistati 50 životopisa i odabrati 5-10 za testiranje i intervjue. Mi omogućavamo da svih 50 sudjeluje u testiranju ili video testiranju i tako i tvrtkama i kandidatima skraćujemo trajanje procesa, smanjujemo trošak procesa, ali i povećamo kvalitetu odlučivanja jer sada imate puno kvalitetnije informacije o kandidatima nego da ste samo analizirali životopise.

Čime se bavi?

Osnovna ideja CareerCentra je biti lider u području online testiranja, employer brandinga, pomagati tvrtkama unaprijediti iskustva kod zapošljavanja i baviti se istraživanjima na tržištu rada. Tako smo upravo ovih dana pokrenuli novo istraživanje za studentsku populaciju – istraživanje o plaćama i karijerama. Istraživanje se može pronaći na ovom linku: www.research.careercentar.com

Ova tema je jako bitna poslodavcima jer svi želimo shvatiti što je studentima bitno kod odabira poslodavaca, koje benefite žele imati na poslu, koju plaću naravno. S takvim informacijama će istraživanje zaista moći usmjeriti tržište poslova za studente u pravom smjeru stoga pozivamo sve studente koji mogu odvojiti pet minuta da ispune našu anketu.

 

Što je bila motivacija za pokretanjem vlastitog posla?
 

Moram istaknuti kako sam imao divnih osam godina profesionalnog iskustva prije pokretanja svog posla u 2 velike tvrtke. To iskustvo je neprocjenjivo, kao i sva znanja, vještine koje sam usvojio na tim poslovima, naučio funkcionirati u timu, sudjelovati u bitnim projektima, mjeriti rezultate i analizirati što i kako možemo bolje. Smatram kako sam poduzetnički pristup zapravo imao na oba posla, samo sam radio za nekog drugog. Uvijek sam imao ideju pokušati napraviti neki svoj proizvod i raditi točno ono što želim i kada to želim. Ono što me je najviše motiviralo dati otkaz i početi raditi na svom projektu je zasićenje na poslu. Velike tvrtke imaju niz projekata, puno aktivnosti, čestih promjena i to je u većini slučajeva izazovno i zanimljivo, ali se i uvijek nekom dinamikom počne ponavljati jer ne izmišljate nove procese svaki put. Puno vremena troši se i na neproduktivne elemente rada koji su neizbježni u većim tvrtkama, kao što su puno e-mail-ova i sastanaka te vjerujem da će u području organizacije rada biti dosta inovacija u budućem periodu kako bi se taj dio poboljšao.

S druge strane, smatrao sam kako imam odličnu ideju koja bi trebala pomoći tvrtkama da budu učinkovite u procesu zapošljavanja i htio sam utjecati na taj bitan dio u poslovnom procesu, ali i omogućiti većem broju kandidata sudjelovanje u testiranjima. Zamislite nekoga tko iz Vinkovaca traži posao u Zagrebu i aktivno je prijavljen na 4 natječaja. Ako tvrtke nemaju online testiranje, ta osoba mora nekoliko puta putovati u Zagreb na testiranja, samo da bi možda dobila priliku doći i na razgovor za posao. Bez posla ste, potrošite par tisuća kuna na putovanja i testiranja i na kraju možda i ne dobijete posao – to mi se nije previše sviđalo jer takve barijere trebamo moći uklanjati da bi svi kandidati dobili jednake prilike. Očito će neki kandidati biti manje spremni sudjelovati na testiranjima za koje je potrebno putovati u Zagreb primjerice, a to znači i da će tvrtke imati manje kvalitetnih kandidata. Isti je slučaj s tvrtkama izvan Zagreba. Jedna velika tvrtka smještena 100 kilometara od Zagreba mi je rekla kako njima kandidati ne žele dolaziti na testiranja, jer su na udaljenoj lokaciji i to im je previše vremena. Utjecati na prilike za poslom je važna tema s kojom smatram kako se vrijedi baviti i poboljšavati razmjenu podataka između tvrtke i kandidata za posao.

 

Koje mogućnosti CareerCentar pruža mladima?

Studenti i mladi imaju jedinstvenu priliku oblikovati svoja radna iskustva jer su tvrtke više nego ikad spremne slušati što tržište treba. Zbog sve većeg iseljavanja, imamo situaciju da plaće rastu, tvrtke se bore kako bi privukle što više kvalitetnih zaposlenika, gdje povećavaju svoje pogodnosti te žele iskustvo rada učiniti puno ugodnijim. S te strane nas čeka još puno posla, ali tržište se pokrenulo u dobrom smjeru te sve veće tvrtke već sustavno rade na takvim aktivnostima. 

 

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.