mimladi

Prijave za edukacije “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava”

U tijeku su prijave za novi ciklus edukacija „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska (SSMH). SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Za više informacija o projektima, povijesti i programima SSMH možete potražiti ovdje.

 

Edukacija “Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je naziv programa za mlade od 18 do 30 godina koji od prosinca 2019. godine pokreće novi ciklus u Zagrebu.

 

ŠTO EDUKACIJA NUDI?

Kroz čitanje tekstova autora kao što su: C.S. Lewis, Viktor Frankl, Jacques Maritaine, Vaclav Havel, Mahatma Gandhi, Nelson Mandela i drugi, sudionici će dobiti:

·       mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva,

·       kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava,

·       savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u UN-u

Po završetku programa imat će i priliku za:

·       stažiranje u New Yorku ili Bruxellesu,

·       sudjelovanje na domaćim i međunarodnim konferencijama,

·       europskim projektima, treninzima zagovaranja i ostalim edukacijama.

OPIS EDUKACIJE:

Sudionici će čitati jedno po jedno poglavlje (od ukupno 7), slati kratki esej mentorima i diskutirati o pročitanim tekstovima u grupama. Dinamika čitanja i slanja eseja bit će dogovorena između mentora i polaznika u skladu s obvezama i mogućnostima polaznika, a uz diskusije sudionici će imati priliku pohađati trening radionice i konferencije na kojima će steći dodatna znanja i vještine u zagovaranju ljudskog dostojanstva. Predviđeni tijek trajanja treninga je četiri do pet mjeseci, a nakon završenog treninga, svi sudionici će biti službeno certificirani, postati članovi Udruge te dobiti potvrdu o stečenim kompetencijama, koje mogu koristiti i prilikom prijave za posao.

 

Svi prijavljeni će biti pozvani na kratki intervju s mentorima edukacije, nakon kojega će dobiti informaciju jesu li upisani u edukacijski program. Za intervju se nije potrebno posebno pripremati. Ključni element će biti slaganje s odredbama Povelje Svjetskog saveza mladih (u prijavnom obrascu), zainteresiranost polaznika za područja kojima se Udruga bavi i ozbiljnost pristupa edukaciji.

Program je besplatan i održava se u Zagrebu na hrvatskom jeziku!

 

PRIJAVE:

Navedena edukacija je prvi korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za prijavu se potrebno prijaviti putem službenog obrasca na poveznici. Više o samom programu kao i iskustvima polaznika možete pronaći na Facebook događaju.

 

Prijave za edukaciju traju do 15. 11. 2019. godine, a prijaviti se mogu svi mladi između 18 i 30 godina.

Za sva dodatna pitanja možete nam se obratiti na croatia@wya.net ili službene Facebook stranice.

 

 

Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.