Trendovi u 2019.

Lucija Kundid | 1 min | 04.01.2019

Kolumne

Zanima vas što se nosi u ovoj godini, koja boja će prevladavati u kojoj sezoni, e pa žao mi je ali ovo nije tekst o tome. S obzirom na to ste već otvorili članak, pročitajte ga do kraja, jer vas možda iznenadi.

Trendovi o kojima govorim za ovu godinu i koji se vraćaju u modu su: dobrota – da dobro ste pročitali, biti dobar nikad nije ni izašlo iz mode, ali u ovoj godini možda bismo svi mogli postati još bolji nego što smo bili prije. Biti dobar prema drugima, ali i prema sebi. Učiniti dobro djelo, poslušati druge, pomoći čovjeku u nevolji, sve to i još puno toga svakodnevno susrećemo u životu pa iskoristimo prilike u danu i činimo dobra djela.

Na drugom mjestu nalazi se osmijeh - osmijeh otvara mnoga vrata, kaže narodna izreka. Osmijeh je najbolji modni detalj koji osoba može nositi, a pogotovo kad je riječ o iskrenom osmijehu. Zato vam želim da svaki dan u ovoj godini bude ispunjen osmijehom, poklonite svoj osmijeh drugima, smijte se više jer život je ipak previše kratak da bismo bili uvijek ozbiljni.

Trend koji se vraća na velika vrata je iskrenost. Kada porastemo i odrastemo zaboravimo kako je to kad smo bili djeca i kada nismo znali lagati. Djeca su uvijek iskrena i baš od njih možemo naučiti puno toga. Nemojmo propustiti priliku, učimo od djece, počnimo biti iskreni, prvo prema sebi, a onda i prema drugima. Riječima Francisa Bacona “budi iskren prema sebi, kako ne bi bio lažan prema drugima“.

Također, tu je i ljubav. Ljubav je uvijek prisutna, ali dobro je s vremena na vrijeme posvijestiti da ljubav pokreće svijet. “Da nije ljubavi ne bi svita bilo” pjeva Crvena jabuka i time apsolutno pogađa bit čovjekova postojanja. U ovoj godini ljubite i volite više svoje bližnje, druge ljude i sebe.

Možete biti dobri, iskreni, nasmijani i puni ljubavi, samo je stvar da radite na tome. Promjene se ne događaju preko noći, ali zato imate godinu pred vama da se malim koracima usavršavate u svemu navedenome i tako svoj život mijenjate, ali i živote vaših bližnjih koji bi trebali vidjeti vašu promjenu na bolje. Samo hrabro!

 

                                                                                                                                                                                     

Lucija Kundid

Lucija voli izazove pa se tako trudi pronaći pozitivne priče mladih ljudi koji su ostali u Lijepoj našoj i tako pokazati da se ustrajnost u radu isplati.


Pogledaj još iz povezanih kategorija: