Najpovoljnija mjesta za kupovinu knjiga

Lana Petrač | 2 min | 22.12.2020

Ah, te knjige. Nekima je pri spomenu knjige mučno jer ga podsjećaju na učenje, dok se drugi ozare, nasmiješe i pri pomisli na njih osjete sigurnima u ovom okrutnom svijetu. Nekima knjiga može biti utočište kojemu se svakodnevno rado vraćaju, učitelj i suputnica kroz život.No, dosta mojeg filozofiranja, jer u nastavku donosim popis najpovoljnijih mjesta za kupovinu knjiga. I da, ovo je pravo mjesto za vas ako uistinu volite knjige, a pritom želite i uštedjeti novac. Stoga, krenimo!Superknjižara: antikvarijat – knjižara

Ovo mjesto za povoljnu nabavu knjiga djeluje kao knjižara, online knjižara te antikvarijat. Poslovnica  i sjedište knjižare Superknjižara nalazi se na Rooseveltovom trgu 4, dok se prostor antikvarijata nalazi u blizini, na adresi Ulica Farkaša Vukotinovića 4. Superknjižara je specijalizirana za prodaju knjiga na domaćem i inozemnom tržištu. Knjižara je osnovana 2001. godine na dvije spomenute fizičke lokacije te na web shopu www. superknjizara.hr. Knjižara se neprestano opskrbljuje novim naslovima te donosi izvrsne popuste.Antikvarijat Studio: antikvarijat – knjižara

Studio je antikvarijat i knjižara s mogućnošću internetske kupovine na adresi Masarykova 20 u Zagrebu. Antikvarijat Studio posluje već 18 godina i kao što  njegovi djelatnici vole reći on je »na usluzi tragačima za dobrim knjigama, iz ljubavi ili potrebe.« Njihova mrežna stranica vrvi novim i starim naslovima koji su uvijek dobro usklađeni s ponudom u njihovoj stvarnoj knjižari – antikvarijatu. Njihovo područje interesa obuhvaćaju rasprodana izdanja, rijetke i stare knjige, stručna i popularna literatura. Nove knjige možemo pronaći ispod cijene, a srednjoškolski udžbenici u ponudi jeftiniji su od 30 do 50 posto. Studio u ostaloj ponudi nudi i lijepu grafiku, ponekad i uokvirenu fotografiju ili pak poneku staru kartu, umjetničku mapu i još ponešto za svakoga. Antikvarijat je otvoren za kupce radnim danom od 9 do 20, a subotom  od 9 do 14 sati. Na web shopu dostupni su od 0 do 24h.Amazon Books

Lanac knjižara Amazon Books, lanac je maloprodajnih knjižara u vlasništvu mrežnog prodavača Amazona. Prva takva Amazon knjižara otvorena je 2. studenog 2015. godine u Seattleu u američkoj saveznoj državi Washington. Od godine 2018., Amazon Books broji ukupno sedamnaest trgovina, s ciljem širenja na još više lokacija. Prva knjižara u Seattleu imala je otprilike 5000 naslova na policama. Knjižara također prodaje Amazonovu elektroniku, uključujući Amazonov Kindle e-čitač, Kindleov seriju tableta Fire, Amazonov Echo, i Amazon Fire TV. Uza sve to, dvije lokacije Amazon Books imaju kafić za slatke zalogaje uz knjigu.

 


Book Depository

Prethodno zvan The Book Depository, sada poznat pod imenom Book Depository, je web knjižara sa sjedištem u Velikoj Britaniji s obilnim katalogom koji nudi besplatnu dostavu u preko 160 zemalja. Tvrtku je osnovao Andrew Crawford (bivši zaposlenik Amazona) i trenutni glavni operativni direktor Stuart Felton, čiji je moto učiniti »sve knjige  dostupne svima« kroz poboljšanje odabira, pristupa i pristupačnosti knjiga. Godine 2011., točnije 4. srpnja te godine, Amazon je postigao sporazum o kupnji Book Depositoryja.

Ova tvrtka višestruko je nagrađivana zbog svoje kvalitete. Stoga je Book Depository 2009. i 2010. godine odnio pobjedu na dodjeli nagrada Bookseller Industry Awards u kategoriji "Direct Bookselling Company" te  je dobila "Queen's Award"  za Enterprise. Godine 2012. tvrtka je bila finalist za nagradu "Retail/Leisure business of the Year", za "Fast Growth Business Award" te je osvojila dvije UK Startup nagrade, Online business godine i trgovac godine. Konačno, 2013. godine, Book Depository smjestio se na 5. mjestu stoznamenkaste Fast Track ljestvice Sunday Times-a.

 

Lana Petrač

Diplomirana filozofkinja i studentica bibliotekarstva voli provoditi vrijeme u dugim šetnjama prirodom, druženju s najbližima, čitanju knjiga i volontiranju. Voli pisati o književnosti, zdravim načinima života, putovanjima, crtati i općenito činiti ovaj svijet boljim mjestom.

Pročitaj više:

Disruptivni poslovni modeli i njihovi policy problemi

Pojavom novih tehnologija na tržište nadiru i tzv. disruptivni poslovni modeli. Zašto su disruptivni i s kakvim se regulatornim problemima suočavaju? Saznajte u članku.

Očekivanja ubijaju

„Kada imaš očekivanja, pripremi se na razočaranje.“ – Ryan Reynolds

Prilike za mlade u EU - prvi dio

Što članstvo Hrvatske u Europskoj uniji znači za mlade i kakve mogućnosti im otvara? Doznajte u članku! 

Ovaj tjedan u bioetici: 22. 2. 2021. - 28. 2. 2021.

Saznajte više o prvom slučaju eutanazije u Peruu, povećanju medicinski potpomognutih samoubojstava u Švicarskoj te novoj aplikaciji za otkrivanje boli u bolnicama. Također, donosimo i vijesti o uzgoju organoida mozga u laboratoriju te o curenju podataka o zdravlju gotovo 500 000 pacijenata u Francuskoj.

Pero ® – tvrtka koja se bavi proizvodnjom sredstava za čišćenje bez otrovnih kemikalija

pero® je baš za vas ako ste već umorni od sredstava za čišćenje koje imaju štetne sastojke i želite prijeći na proizvode koji neće štetiti vama, vašoj obitelji i prirodi. Više o samome brendu, njihovim proizvodima i o tome kako je sve krenulo, saznajte u nastavku članka. 

Svjetski savez mladih Hrvatska donosi posljednji dio velike analize dvaju prijedloga zakona o pobačaju

Obilježavajući četvrtu godinu otkada je Ustavni sud RH Vladi RH naložio donošenje novoga zakona, Svjetski savez mladih Hrvatska donosi analizu dvaju prijedloga zakona o pobačaju. U nastavku pročitajte drugi dio analize.


Pogledaj još iz povezanih kategorija: