Akcija prikupljanja pomoći za obnovu doma za nezbrinutu djecu

Domagoj Dalbello | 1 min | 22.05.2020

Kao što nam je svima, nažalost, dobro poznato, prije gotovo dva mjeseca Zagreb i okolicu je pogodio razoran potres kakvoga čak niti naše starije generacije ne pamte. Mnogi Zagrepčani su pretpjeli velike štete i ostali bez krova nad glavom. Upravo takva sudbina zadesila je Karmelićanke Srca Isusovog čiji su samostan i dom za nezbrinutu djecu teško oštećeni tijekom potresa do te mjere da su bile prisiljene se iseliti iz prostorija u kojima su živjele i radile plemeniti posao kao što je to svakako briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Pred njima je sada svakako obnova doma i samostana koja će, prema procjenama, stajati oko 1,000,000 kuna. Stoga su Karmelićanke pokrenule akciju prikupljanja sredstava za obnovu u kojoj i vi možete sudjelovati vlastitim dobrovoljnim prilogom.U ovim neobičnim i nimalo lakim vremenima u kojima se suočavamo sa izazovima vezanim uz potrese, ali i pandemiju, trebamo razmisliti na što smo pozvani i što nam je činiti. Na situaciju nismo mogli utjecati, ali možemo odlučiti što učiniti i kako se postaviti u toj situaciji. Možemo odlučiti brinuti se i voditi računa o sebi i svojim najbližima što je svakako potrebno, ali isto tako možemo pokazati i solidarnost prema zajednici i onima kojima je to najpotrebnije, a to svakako jesu i nezbrinuta djeca i svi oni koji se za njih brinu. Na taj način širimo i dobrotu te iz nevolja koje su nas sve pogodile stvaramo nešto smisleno i plemenito.Stoga vas svakako potičemo da se pridružite akciji te da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplatite dobrovoljni prilog te, na taj način, pomognete djeci, ali i onima koji se godinama velikodušno za njih brinu.

 

HRVATSKA PROVINCIJA KARMELIĆANKI BSI

Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu, Vrhovec 29, Zagreb

PRIVREDNA BANKA ZAGREB

IBAN: HR 22 2340009 1410211635

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:

SWIFT (BIC): PBZGHR2X

KAO SVRHU UPLATE OBAVEZNO ODABRATI: CHAR

Domagoj Dalbello

Psiholog i student logoterapije, od milja zvan akademik, Domagoj je uključen u razvoj mnogih projekata Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Pročitaj više:

"Vrati se kući" - knjiga koja će vas razočarati

Vrati se kući je primamljiva knjiga koja će mnoge čitatelje razočarati. Knjigu je napisala Lisa Scottoline i izdana je 2012. Knjiga se sastoji od loše napisanih dijaloga i loše karakterizacije likova s kojima se nećete povezati.  Roman se predstavlja kao jedna obiteljska priča, a više je napisan kao chick lit s elementima kriminalistike. 

Chatbot - Što su ti virtualni asistenti o kojima svi govore?

  U vremenu digitalizacije pojavljuju se mnogi alati koji pomažu pronalasku određenih informacija. Jedan od takvih alata je chatbot koji brzo, efikasno i jednostavno odgovara na postavljene upite.

Promišljanja u doba korone

Može li korona biti prilika za novi početak ili ćemo se vratiti starim navikama i putevima koja smo poznavali prije ove neočekivane, a već pomalo duge epizode? Takva i slična promišljanja pročitajte u članku.  

Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj

Svjetski savez mladih poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u raspravu o budućnosti mladih u Hrvatskoj putem online okruglog stola Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj koji će se održati 3. lipnja 2020. s početkom u 18 sati putem Facebook stranice @WorldYouthAllianceHrvatska i putem YouTube kanala @Svjetski savez mladih Hrvatska. 

Žrtve obiteljskog nasilja u vrijeme koronavirus pandemije - gdje potražiti pomoć?

Kakvo je stanje nasilja u obitelji za vrijeme pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i na koji način žrtve mogu potražiti pomoć? Na koji se način Hrvatska nosi s ovim gorućim društvenim problemom u ovoj izvanrednoj situaciji?

Hrvatska godinama živi od turizma, što možemo očekivati ove godine?

Pitate li se zašto je MMF u svojoj procjeni naveo Hrvatsku kao zemlju koja će imati najveći pad BDP-a u Europskoj uniji? Brojni ekonomisti godinama su upozoravali kako je udio turizma u BDP-u Hrvatske prevelik i kako se u tome kriju mnoge opasnosti.


Pogledaj još iz povezanih kategorija: