Akcija prikupljanja pomoći za obnovu doma za nezbrinutu djecu

Domagoj Dalbello | 1 min | 22.05.2020

Kao što nam je svima, nažalost, dobro poznato, prije gotovo dva mjeseca Zagreb i okolicu je pogodio razoran potres kakvoga čak niti naše starije generacije ne pamte. Mnogi Zagrepčani su pretpjeli velike štete i ostali bez krova nad glavom. Upravo takva sudbina zadesila je Karmelićanke Srca Isusovog čiji su samostan i dom za nezbrinutu djecu teško oštećeni tijekom potresa do te mjere da su bile prisiljene se iseliti iz prostorija u kojima su živjele i radile plemeniti posao kao što je to svakako briga za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Pred njima je sada svakako obnova doma i samostana koja će, prema procjenama, stajati oko 1,000,000 kuna. Stoga su Karmelićanke pokrenule akciju prikupljanja sredstava za obnovu u kojoj i vi možete sudjelovati vlastitim dobrovoljnim prilogom.U ovim neobičnim i nimalo lakim vremenima u kojima se suočavamo sa izazovima vezanim uz potrese, ali i pandemiju, trebamo razmisliti na što smo pozvani i što nam je činiti. Na situaciju nismo mogli utjecati, ali možemo odlučiti što učiniti i kako se postaviti u toj situaciji. Možemo odlučiti brinuti se i voditi računa o sebi i svojim najbližima što je svakako potrebno, ali isto tako možemo pokazati i solidarnost prema zajednici i onima kojima je to najpotrebnije, a to svakako jesu i nezbrinuta djeca i svi oni koji se za njih brinu. Na taj način širimo i dobrotu te iz nevolja koje su nas sve pogodile stvaramo nešto smisleno i plemenito.Stoga vas svakako potičemo da se pridružite akciji te da, u skladu sa svojim mogućnostima, uplatite dobrovoljni prilog te, na taj način, pomognete djeci, ali i onima koji se godinama velikodušno za njih brinu.

 

HRVATSKA PROVINCIJA KARMELIĆANKI BSI

Kuća sv. Terezije od Malog Isusa za nezbrinutu djecu, Vrhovec 29, Zagreb

PRIVREDNA BANKA ZAGREB

IBAN: HR 22 2340009 1410211635

ZA UPLATE IZ INOZEMSTVA:

SWIFT (BIC): PBZGHR2X

KAO SVRHU UPLATE OBAVEZNO ODABRATI: CHAR

Domagoj Dalbello

Psiholog i student logoterapije, od milja zvan akademik, Domagoj je uključen u razvoj mnogih projekata Svjetskog saveza mladih Hrvatska.


Pogledaj još iz povezanih kategorija: