Uspješno završen Tjedan SSMH u Osijeku

Mimladi.hr | 1 min | 09.11.2020

Poduzetništvo
Prilike za mlade

Povodom Tjedna Svjetskoga saveza mladih Hrvatska, osječka podružnica udruge Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji sa Savjetom mladih Osječko-baranjske županije organizirala je online konferenciju „Proaktivac, ne reaktivac“ od 4. do 6. studenoga 2020. godine na kojoj su nastupili vrhunski govornici s područja poduzetništva. Konferencija se mogla pratiti na Facebook stranici World Youth Alliance Hrvatska te na YouTube kanalu Svjetski savez mladih Hrvatska, gdje je i dalje dostupna za pregled.


Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) organizacija je koja okuplja više od 150 mladih u dobi od 18 do 30 godina i djeluje u tri hrvatska grada - Zagrebu, Splitu i Osijeku. Budući da se posljednjih nekoliko godina intenzivno bavi pitanjima koja su od važnosti za mlade u Hrvatskoj kao što su obrazovanje, zaposlenost mladih i iseljavanje mladih iz Hrvatske, SSMH je prepoznao kako su mladima potrebni oni oblici edukacije koji će im pomoći u njihovim daljnjim koracima u karijeri i obrazovanju, smanjiti osjećaj napetosti te im omogućiti usvajanje proaktivnoga, a ne reaktivnog pristupa životnim izazovima. Stoga je konferencija “Proaktivac, ne reaktivac” namijenjena onima koji imaju ideju, ali im je potrebna dodatna motivacija, kao i onima koji žele raditi na sebi, vole učiti i otkriti nešto novo.


Konferenciju je otvorila Ivona Zgrabljić, poduzetnica iz Zagreba, vlasnica tvrtke Edukator Kreator, poslovna trenerica i konzultantica. Tema prvog dana bila je "Nezaposlenost kao prilika", gdje je predavačica ukazala na to kako otkriti svoje potencijale i talente te ih plasirati na tržište. Nakon predavanja održana je radionica pod nazivom "Kako osmisliti i realizirati poslovnu ideju" na kojoj su sudionici dobili poticaj da pretvore svoje talente u mogućnosti.


Drugoga dana konferencije, Milan Puvača, vlasnik i CEO tvrtke Ofir d.o.o., inspirativnom pričom o neobičnom osnivanju IT tvrtke Ofir približio je sudionicima svoj put pokretanja vlastitoga posla,
istaknuvši važnost vizije pri osnivanju tvrtke. Pritom je sa sudionicima podijelio vlastita iskustva koja im mogu pomoći u nošenju s mogućim problemima prilikom pokretanja vlastitoga posla.


Na konferenciji je održana i panel-rasprava na kojoj su o mogućnostima (samo)zapošljavanja mladih te važnosti poticanja mladih kroz politike za mlade raspravljali državni tajnik Dragan Jelić, predsjednik Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije Marko Kapular te mladi poduzetnici Kristina Kasumović, Katarina Horvat i Milan Puvača.


Konferencija je zaključena temom brendiranja i marketinga. Kristijan Šimičić, direktor tvrtke Edukos -centar znanja iz Osijeka, predavanjem o brendiranju na tržištu podijelio je svoje iskustvo isticanja pred konkurencijom, pri čemu je istaknuo da su umjerenost i poniznost ključne za oblikovanje autentične slike sebe i svoga poduzeća u javnosti. Sudionici su nakon toga sudjelovali na Zoom radionici koju je vodio Mario Glasnović, projektni i marketinški menadžer Edukosa, koji je objasnio važnost digitalnoga marketinga za brendiranje svoje usluge.Predavanja i panel-rasprava mogu se pronaći na sljedećim poveznicama:

1. Ivona Zgrabljić: Razdoblje nezaposlenosti – prilika, a ne prokletstvo


               


2. Milan Puvača: Kako pokrenuti vlastiti posao


               


3. Panel-rasprava: Mogućnosti (samo)zapošljavanja mladih

               4. Kristijan Šimičić: Brendiranje na tržištu


               

Mimladi.hr

Uključi se u rad portala mimladi.hr! Piši o aktualnim zbivanjima u kulturi, poduzetništvu i politici. Raspravljaj o
filozofskim postulatima i pitanjima od javnog interesa. Potiči odlučnost među mladima i pomozi stvarati generacije koje su obrazovane o svijetu oko sebe.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo