Talentima do posla - projekt za nezaposlene

| | 15.01.2019

U moru negativnih informacija o lošem stanju i nezaposlenosti u našoj državi pojavio se i jedan optimističan projekt koji nezaposlenima nudi vjetar u leđa. Radi se o projektu Talentima do posla koji nezaposlenima pruža mogućnost osnaživanja za bolje plasiranje na tržištu rada i otvaranje novih perspektivi u procesu traženja posla. Program nudi niz edukacija koje vode stručnjaci iz područja psihologije i ljudskih potencijala, razne radionice, individualnu podršku i mogućnost završavanja dodatnog obrazovanja po izboru koje se upisuje u e-radnu knjižicu. Ove edukacije i savjetovanje u vrijednosti od 30.000 kn, u okviru projekta su za sve polaznike besplatni budući da je projekt sufinanciralaEuropska unija u sklopu Europskog socijalnog fonda.

Ako ste nezaposlena osoba, potrebna vam je podrška da nađete svoje profesionalno usmjerenje, želite naučiti kako se bolje predstaviti poslodavcu ili imate ideju da pokrenete nešto svoje, ovo je projekt za vas.

Što točno možete dobiti za sebe?

 • trening otkrivanja svojih talenata i potencijala (upoznaj sebe, u čemu si dobar/ra, koje su tvoje snage i talenti)
 • edukacija dizajna karijere (otkrij koji tip posla je najbolji za tebe)
 • edukacija predstavljanja poslodavcu (kako napisati dobar životopis, molbu i predstaviti se na intervjuu)
 • edukacije motivacije i samomotivacije i kreativan pristup traženju posla
 • radionice kojima uvježbavamo vještine stečene edukacijama
 • individualnu podršku i mentorstvo tijekom čitavog trajanja  projekta
 • mogućnost upisa verificiranog programa obrazovanja odraslih koje se upisuje u e-radnu knjižicu (upotpuni svoje znanje, mogućnost prekvalifikacije, osposobljavanja ili stručnog usavršavanja)

Projekt provode tri udruge, Put do uspjeha u Zagrebu, Europski dom Slavonski brod u Slavonskom brodu i udruga Providnost u Splitu.

U sva tri grada trenutno se odvijaju uvodne informativne radionice na kojima zainteresirani mogu saznati više o projektu i upoznati se s ekipom koja provodi projekt. Termini radionica na koje se možete prijaviti su:

 • 30.1.2019. od 17:30 do 19:30
 • 6.2.2019. od 10:00 do 12:00

Za prijavu na radionice dovoljno je javiti se mailom na sljedeće adrese, koje su ujedno i kontakti za više informacija o projektu:

Zagreb – marta.anic-kaliger@putdouspjeha.hr

Slavonski brod - maja.kuzmic.sb@gmail.com

Split - boris.stimac30@gmail.com

 

Budući da je projekt financiralaEU. za sudjelovanje u projektu potrebno je zadovoljiti određene uvjete i pripadati jednoj od sljedećih ciljanih skupina:

 • dugotrajno nezaposlene osobe (mladi do 29 godina nezaposleni dulje od 6 mjeseci)
 • dugotrajno nezaposlene osobe (osobe starije od 30 godina nezaposlene dulje od 12 mjeseci)
 • osobe romske nacionalne manjine
 • osobe s invaliditetom
 • beskućnici
 • liječeni ovisnici o drogama
 • žrtve obiteljskog nasilja
 • azilanti
 • migranti 
 • mlade osobe bez odgovarajuće roditeljske skrbi 
 • mlade osobe nakon izlaska iz alternativne skrbi
 • korisnici prava na zajamčenu minimalnu naknadu
 •  

Više o projektu možete saznati na Facebook stranici projekta ili u brošuri.

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.