Motiviraj se!

| | 15.01.2019

Motiviraj se je projekt u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu. Studentski zbor studentsko je predstavničko tijelo čiji su članovi studenti na preddiplomskim, diplomskim i poslijediplomskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, i bavi se sadržajima vezanim uz studentski standard, kulturu i sport. Također, pomaže u rješavanju svih izazova s kojima se studenti susreću tijekom svog obrazovanja.

Ovime Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu želi služiti studentima i unaprijediti studentski život, a ideja čitavog projekta vođena je krilaticom "Studenti za studente". Motiviraj se je projekt čiji je cilj edukacija i motivacija studenata raznim radionicama i predavanjima; od toga kako pravilno napisati životopis do savjetovanja pri rješavanju težih životnih problema. Ovo je druga godina izvođenja projekta, a publika neprestano raste.

Predavanja su besplatna i dostupna svim studentima. Održavat će se u zagrebačkom Studentskom centru (koji se nalazi na adresi Savska cesta 25) i u Kinu Forum (Jarunska 2) od 18. do 20. siječnja 2019. godine prema sljedećem rasporedu:

  • 18. siječnja 2019., petak, Stablo znanja (Studentski centar)

16:00 The Biggest Loser, radionica u kojoj studenti međusobno dijele svoje akademske (ne)uspjehe, a psiholog objašnjava takve patente ponašanja te približava studentima kako ih promijeniti u svoju korist. Božidar Nikša Tarabić, mag. psych.

18:00 Saša Ceci, fizičar na Institutu Ruđer Bošković i “jedan od najaktivnijih hrvatskih promicatelja znanosti“ (telegram.hr)

20:00 Goran Šimić, Neuroznanost učenja i pamćenja

 

  • 19. siječnja 2019., subota, Stablo znanja (Studentski centar)

18:00 Nino Raspudić, Što možemo naučiti od petsto godina stare knjige: primjer Machiavelli

 

  • 20. siječnja 2019., nedjelja, Kino Forum (Studentski dom Stjepan Radić)

18:00 Željko Pervan, Moje tajne

20:00 Vlatko Štampar, Stand up

Više informacija o projektu možete pronaći na sljedećim poveznicama: Motiviraj se i SZZG

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.