Most prema uspjehu: nikad lakše do poduzetničkog pothvata!

| | 26.02.2019

Priče o uspjehu
Edukacije

Tijekom projekta Udruge O.A.ZA. polaznici će moći savladati osnovne poduzetničke vještine, upoznati se s konceptom društvenog poduzetništva i razviti vlastitu poduzetničku ideju u skladu sa svojim talenata i strastima.

Edukacija „Most prema uspjehu“ provodi se od 2015. godine u Gradu Zagrebu s ciljem uvođenja mladih osoba u svijet društvenog poduzetništva i poduzetništva općenito. Program je osmišljen kao set radionica o važnim temama povezanim s poduzetništvom poput vještina vođenja, pregovaračkih i prezentacijskih vještina, izrade poslovnog plana, alata za osobni razvoj i sl. Metode kojima se služimo su prezentacije, simulacije, gostovanja, mentorstvo i sl. Radionice su namijenjene mladim osobama od 18 do 29 godina – studentima, nezaposlenima i osobama koje nisu zaposlene ugovorom o radu ili djelu.

Program će se provoditi od 4. ožujka do 18. travnja 2019. u dvjema grupama po 20 sudionika u Gradu Zagrebu. Rok za prijavu je petak, 1. ožujka 2019. do 17 sati.

Radionice će se održavati dva puta tjedno u uredu Udruge O.A.ZA. – nositelja projekta – i Centru za mlade grada Zagreba. Uz pomoć dvojice trenera, Filipa Brničevića i Roberta Rosandića, polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti, talente i tip osobnosti, kako se poslovno pozicionirati na tržištu, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike korisne društvenom poduzetniku.Program je namijenjen mladima do 18 do 29 godina koji nisu zaposleni na ugovor o radu ili djelu te interesira tema poduzetništva. Polaznici će imati priliku:

  • Upoznati se s konceptom društvenog poduzetništva
  • Osvijestiti važne segmente poduzetništva (razvoj tima, vođenje ljudi, izrada poslovnog plana, pozicioniranje na tržištu i dr.)
  • Savladati osnovne poduzetničke vještine
  • Razviti vlastitu društveno poduzetničku ideju u skladu sa svojim talenata i strastima

Do sada je u programu „Most prema uspjehu“ sudjelovalo više od 300 korisnika od kojih 77% primjenjuje stečeno znanje u praksi, 80% je osvijestilo vlastitu društveno poduzetničku ideju, a 38 poduzeća je trenutno u fazi razvoja. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom Studio B iz Nove Gradiške, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za dodatne informacije i prijave posjetite službenu stranicu na www.oazainfo.hr/mpu, a bacite oko i na promo video!

 

 


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo
Prilike za mlade