Most prema uspjehu: nikad lakše do poduzetničkog pothvata!

| | 26.02.2019

Tijekom projekta Udruge O.A.ZA. polaznici će moći savladati osnovne poduzetničke vještine, upoznati se s konceptom društvenog poduzetništva i razviti vlastitu poduzetničku ideju u skladu sa svojim talenata i strastima.

Edukacija „Most prema uspjehu“ provodi se od 2015. godine u Gradu Zagrebu s ciljem uvođenja mladih osoba u svijet društvenog poduzetništva i poduzetništva općenito. Program je osmišljen kao set radionica o važnim temama povezanim s poduzetništvom poput vještina vođenja, pregovaračkih i prezentacijskih vještina, izrade poslovnog plana, alata za osobni razvoj i sl. Metode kojima se služimo su prezentacije, simulacije, gostovanja, mentorstvo i sl. Radionice su namijenjene mladim osobama od 18 do 29 godina – studentima, nezaposlenima i osobama koje nisu zaposlene ugovorom o radu ili djelu.

Program će se provoditi od 4. ožujka do 18. travnja 2019. u dvjema grupama po 20 sudionika u Gradu Zagrebu. Rok za prijavu je petak, 1. ožujka 2019. do 17 sati.

Radionice će se održavati dva puta tjedno u uredu Udruge O.A.ZA. – nositelja projekta – i Centru za mlade grada Zagreba. Uz pomoć dvojice trenera, Filipa Brničevića i Roberta Rosandića, polaznici će moći saznati što to zapravo znači biti poduzetnik, zašto je važno poznavati svoje strasti, talente i tip osobnosti, kako se poslovno pozicionirati na tržištu, zašto je društveno poduzetništvo važno za razvoj društva i koje su navike korisne društvenom poduzetniku.Program je namijenjen mladima do 18 do 29 godina koji nisu zaposleni na ugovor o radu ili djelu te interesira tema poduzetništva. Polaznici će imati priliku:

  • Upoznati se s konceptom društvenog poduzetništva
  • Osvijestiti važne segmente poduzetništva (razvoj tima, vođenje ljudi, izrada poslovnog plana, pozicioniranje na tržištu i dr.)
  • Savladati osnovne poduzetničke vještine
  • Razviti vlastitu društveno poduzetničku ideju u skladu sa svojim talenata i strastima

Do sada je u programu „Most prema uspjehu“ sudjelovalo više od 300 korisnika od kojih 77% primjenjuje stečeno znanje u praksi, 80% je osvijestilo vlastitu društveno poduzetničku ideju, a 38 poduzeća je trenutno u fazi razvoja. Projekt se provodi u partnerstvu s Udrugom Studio B iz Nove Gradiške, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Za dodatne informacije i prijave posjetite službenu stranicu na www.oazainfo.hr/mpu, a bacite oko i na promo video!

 

 

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.