Kakve tečajeve nudi SRCE?

Marija Piskulić | 1 min | 27.04.2020

Poduzetništvo
Prilike za mlade
Znanje na dlanu
Edukacije

SRCE je akronim za Sveučilišni računski centar koji u sklopu svog djelovanja nudi korisne i zanimljive tečajeve. Ne morate biti student FER-a ili srodnog fakulteta da biste imali koristi od njih. U ovom članku se nudi kratki pregled tečajeva institucije SRCE sastavljen prema podacima s web stranice te institucije. Navedeni tečajevi su usmjereni prema svim zainteresiranim osobama za razvoj vještina na području informacijskih i komunikacijskih tehnologija. Od WORD-a i EXCELA nadalje, SRCE nudi mnogo toga.

FOTO: PEXELS
FOTO: PEXELS

Tečajevi su podijeljeni u dvije kategorije: tečajevi u učionicama i online tečajevi. Tečajevi u učionicama se plaćaju, ali nemojte zato odustati već prvo provjerite cjenik za ono što vas zanima. Online tečajevi su besplatni za sve zainteresirane, a u ponudi su i jednodnevne besplatne radionice koje su samo za pripadnike akademske zajednice.

U prvu kategoriju (tečajevi u učionicama) ubrajaju se: (1) tečajevi o osnovama uporabe računala i Interneta, (2) tečajevi o web tehnologijama, izradi web stranica i web sjedišta, (3) tečajevi o uporabi multimedijskih alata, (4) Drugi tečajevi: Python, Ruby i slično, (5) Radionice za članove akademske zajednice.  Ovi tečajevi su trenutno pauzirani zbog pandemije. Kako biste pravovremeno saznali kad će SRCE ponovno započeti s radom, zapratite ih na Facebook-u.

U drugu kategoriju (online tečajevi) ubrajaju se: (1) tečajevi o osnovama uporabe računala i Interneta,  (2) tečajevi o web tehnologijama, izradi web stranica i web sjedišta, (3) Drugi tečajevi: grafički pojmovi i slično, (4) Kratki tečajevi-prezentacije.
 
FOTO: PEXELS
FOTO: PEXELS
 
Na web stranici klikom na određeni tečaj pokazuje se: šifra tečaja, trajanje, način održavanja, opis tečaja, sadržaj, potrebno predznanje (nije potrebno za svaki tečaj), cjenik, raspored (pokazuje koji termin je prvi slobodan za prijavu), poveznica na sustav prijave za tečaj, materijali za tečajeve, napomena.

Završetkom tečaja u skladu s pravilima institucije SRCE, polaznici imaju pravo na dobivanje potvrde o sudjelovanju. Neovisno o potvrdi, znanje ćete sigurno steći krenete li na jedan od navedenih tečajeva koji odgovara vašim potrebama i primite se učenja!

Iskoristi priliku i uči uz SRCE!

Marija Piskulić

Studentica sociologije i pedagogije, uz to što se aktivno bavi pisanjem svoj doprinos društvu dala je i kroz članstvo u Studentskom zboru Sveučilišta u Zadru i sudjelovanjem na različitim projektima. 

Pročitaj više:

"Vrati se kući" - knjiga koja će vas razočarati

Vrati se kući je primamljiva knjiga koja će mnoge čitatelje razočarati. Knjigu je napisala Lisa Scottoline i izdana je 2012. Knjiga se sastoji od loše napisanih dijaloga i loše karakterizacije likova s kojima se nećete povezati.  Roman se predstavlja kao jedna obiteljska priča, a više je napisan kao chick lit s elementima kriminalistike. 

Chatbot - Što su ti virtualni asistenti o kojima svi govore?

  U vremenu digitalizacije pojavljuju se mnogi alati koji pomažu pronalasku određenih informacija. Jedan od takvih alata je chatbot koji brzo, efikasno i jednostavno odgovara na postavljene upite.

Promišljanja u doba korone

Može li korona biti prilika za novi početak ili ćemo se vratiti starim navikama i putevima koja smo poznavali prije ove neočekivane, a već pomalo duge epizode? Takva i slična promišljanja pročitajte u članku.  

Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj

Svjetski savez mladih poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u raspravu o budućnosti mladih u Hrvatskoj putem online okruglog stola Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj koji će se održati 3. lipnja 2020. s početkom u 18 sati putem Facebook stranice @WorldYouthAllianceHrvatska i putem YouTube kanala @Svjetski savez mladih Hrvatska. 

Žrtve obiteljskog nasilja u vrijeme koronavirus pandemije - gdje potražiti pomoć?

Kakvo je stanje nasilja u obitelji za vrijeme pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i na koji način žrtve mogu potražiti pomoć? Na koji se način Hrvatska nosi s ovim gorućim društvenim problemom u ovoj izvanrednoj situaciji?

Hrvatska godinama živi od turizma, što možemo očekivati ove godine?

Pitate li se zašto je MMF u svojoj procjeni naveo Hrvatsku kao zemlju koja će imati najveći pad BDP-a u Europskoj uniji? Brojni ekonomisti godinama su upozoravali kako je udio turizma u BDP-u Hrvatske prevelik i kako se u tome kriju mnoge opasnosti.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo