Kada ljubav prema slasticama preraste u posao

Lucija Kundid | 1 min | 22.12.2019

 

U Šibeniku je već poznata, ali vrijeme je da se o ovoj poduzetnoj mladoj ženi čuje u čitavoj Hrvatskoj. Njeno ime je Antonia Drezga, a ovo je njezina priča uspjeha, od skromnih početaka do kvalitetne poduzetničke realizacije.

 

Za sebe voli reći da je veliki zaljubljenik u slastice, pa nije ni čudno što je s dečkom Aleksejem otvorila 2018. godine slastičarnicu Yum Pastry Shop za koju je htjela da bude nešto novo u Šibeniku i da se na taj način obogati ponuda koja je tada postojala u gradu.

 

 

 

Kako je sve počelo? Prije par godina se Antonia počela ozbiljno baviti slastičarstvom, naime ona je inženjer prometa, a sve što zna o slastičarstvu sama je naučila, iako je bilo teško krenuti u ovakav pothvat, hrabrosti nije nedostajalo i odvažila se za taj korak.

 

 

Sam naziv slastičarnice je došao slučajno tako što je njezino kumče probalo kolač i toliko joj se svidio da na pitanje je li joj fin kolač ona je odgovorila s usklikom jamii 😊

 

Od čega se sastoji ponuda?

Slastice Antonia sama radi, a pri tome se koriste svi prirodni sastojci, kao što su boje, vlastita proizvodnja pasti od orašastih proizvoda, džemova, pirea i ostatalog bogatog asortimana.

 

U ponudi imaju vrhunsku kavu, čajeve, razna pića, te vruću čokoladu koju sami pripremaju od kvalitetne belgijske čokolade. Za doručak možete pronaći kroasane i madeleine koje, isto tako, sami pripremaju.

 

YUM Pastry SHOP ove godine je uvršten u Franck Barista Club, među 17 ostalih objekata iz cijele Hrvatske, koji jamči izvrsnu pripremu kave i toplih napitaka.  Pohvalama nema kraja, pa je tako i TripAdvisor nagradio ovu slastičarnicu certifikatom izvrsnosti za 2019.godinu.

 

 

Za sve vas koji imate poduzetničke ideje u glavi, ali možda strah od pokretanja istih, evo što vam Antonia poručuje:

„Svakako smatram da je u Hrvatskoj put za mlade koji se upuštaju o ovakvu i sličnu vrstu poduzetničke priče zaista težak, te je potrebno zaista jako puno truda, odricanja, rada, želje i ljubavi prema tome sto radite, ali naposljetku kad se budite sretni i idete na posao koji volite i ako uspijete barem jednu osobu svaki dan usrećiti s tim sto radite onda se svakako isplati.“

 

Lucija Kundid

Voli izazove pa se tako trudi pronaći pozitivne priče mladih ljudi koji su ostali u Lijepoj našoj i tako pokazati da se ustrajnost u radu isplati.

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.