Kada ljubav prema slasticama preraste u posao

Lucija Kundid | 1 min | 22.12.2019

Poduzetništvo
Priče o uspjehu

 

U Šibeniku je već poznata, ali vrijeme je da se o ovoj poduzetnoj mladoj ženi čuje u čitavoj Hrvatskoj. Njeno ime je Antonia Drezga, a ovo je njezina priča uspjeha, od skromnih početaka do kvalitetne poduzetničke realizacije.

 

Za sebe voli reći da je veliki zaljubljenik u slastice, pa nije ni čudno što je s dečkom Aleksejem otvorila 2018. godine slastičarnicu Yum Pastry Shop za koju je htjela da bude nešto novo u Šibeniku i da se na taj način obogati ponuda koja je tada postojala u gradu.

 

 

 

Kako je sve počelo? Prije par godina se Antonia počela ozbiljno baviti slastičarstvom, naime ona je inženjer prometa, a sve što zna o slastičarstvu sama je naučila, iako je bilo teško krenuti u ovakav pothvat, hrabrosti nije nedostajalo i odvažila se za taj korak.

 

 

Sam naziv slastičarnice je došao slučajno tako što je njezino kumče probalo kolač i toliko joj se svidio da na pitanje je li joj fin kolač ona je odgovorila s usklikom jamii 😊

 

Od čega se sastoji ponuda?

Slastice Antonia sama radi, a pri tome se koriste svi prirodni sastojci, kao što su boje, vlastita proizvodnja pasti od orašastih proizvoda, džemova, pirea i ostatalog bogatog asortimana.

 

U ponudi imaju vrhunsku kavu, čajeve, razna pića, te vruću čokoladu koju sami pripremaju od kvalitetne belgijske čokolade. Za doručak možete pronaći kroasane i madeleine koje, isto tako, sami pripremaju.

 

YUM Pastry SHOP ove godine je uvršten u Franck Barista Club, među 17 ostalih objekata iz cijele Hrvatske, koji jamči izvrsnu pripremu kave i toplih napitaka.  Pohvalama nema kraja, pa je tako i TripAdvisor nagradio ovu slastičarnicu certifikatom izvrsnosti za 2019.godinu.

 

 

Za sve vas koji imate poduzetničke ideje u glavi, ali možda strah od pokretanja istih, evo što vam Antonia poručuje:

„Svakako smatram da je u Hrvatskoj put za mlade koji se upuštaju o ovakvu i sličnu vrstu poduzetničke priče zaista težak, te je potrebno zaista jako puno truda, odricanja, rada, želje i ljubavi prema tome sto radite, ali naposljetku kad se budite sretni i idete na posao koji volite i ako uspijete barem jednu osobu svaki dan usrećiti s tim sto radite onda se svakako isplati.“

 

Lucija Kundid

Lucija voli izazove pa se tako trudi pronaći pozitivne priče mladih ljudi koji su ostali u Lijepoj našoj i tako pokazati da se ustrajnost u radu isplati.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo