Govornička akademija Demosten

| | 14.02.2019

Što je zajedničko sljedećim ulogama: voditelju projektnog tima, predavaču, znanstveniku, izlagaču na sajmu usluga i/ili proizvoda, voditelju institucije, uspješnom sportašu, političaru, nastavniku, roditelju ili jednostavno – kumu ili kumi na svadbi najboljeg prijatelja ili prijateljice?

Ako ste pomislili na dobar izgled, niste u potpunosti u krivu. No, ako zamislite situaciju u kojoj samo izgledate lijepo, a pred ostalima ne možete izgovoriti suvislu rečenicu, sva uvjerljivost u koju možda sami vjerujete, pod tušem ili pred ogledalom, rasplinut će se kao dim ugašene svjećice na torti za bilo koju od ranije spomenutih prigoda.

Tu na scenu stupamo mi! I to s jednim osnovnim ciljem: kako biste kasnije na scenu stupili – Vi! Govornička akademija Demosten jedina je i najveća sustavna govornička akademija u Republici Hrvatskoj. I tu prestaje svaki birokratski opis naše djelatnosti. Sebe smatramo dobro uigranim timom mladih, visokoobrazovanih i entuzijastičnih ljubitelja svih oblika sile koja pokreće svijet – komunikacije! Mi smo komunikolozi, novinari, fonetičari, psiholozi, logopedi, glumci i poslovni stručnjaci. Naših dvadeset certificiranih predavača i trenera s Vama mogu proći sve etape Vašeg komunikacijskog sazrijevanja: od komunikacijske nosiljke u kojoj ćete svladavati prve korake i boriti se s tremom, preko govorničke adolescencije, u kojoj ćete hrabro isprobavati razne načine komunikacije, testirajuće razumijevanje, a ponekad i strpljenje Vaše publike, pa sve do zrelog komunikacijskog stupnja na kojem ćete – bilo u formalnim ili neformalnim prilikama – svoje sugovornike ostavljati zapanjenima.

Kao što iz prethodnog odlomka proizlazi, komunikacija kao pojam uistinu odražava život. Komunikacijsko sazrijevanje jednako je životnom i ne događa se preko noći – zato svoj proces komunikacijskog sazrijevanja prepustite onim kojima je komunikacija poziv, a ne samo zanimanje. Što se tiče tema koje Vam nudimo, jedino ograničenje jesu upravo Vaši interesi i potrebe: od uvoda u komunikaciju, glasovnih vježbi, neverbalne komunikacije, vježbi kompozicije govora, argumentacije, simulacija poslovnih razgovora i gostovanja, pa sve do tema iz područja marketinga, PR-a, ali i filozofije te interdisciplinarnih pristupa komunikaciji.

Put sazrijevanja svakog našeg polaznika definirali smo tematskim cjelinama, odnosno modulima koji i čine našu Akademiju. Svaki modul traje 4 sata, što uključuje teorijski uvod u temu, primjere te interaktivne zadatke za polaznike. U dogovoru s polaznicima izvođenje praktičnih vježbi i snimamo, kako bismo snimke kasnije zajednički analizirali i zajedno došli do željenih rezultata. Nakon pohađanja 72 sata Akademije, smatramo Vas isklesanim dijamantom te Vas odmah stavljamo pod reflektor: ne da vidimo kako se o Vas odbija svjetlost, već kako biste izveli svoj prvi javni govor. Njega će naši treneri, odnosno vaši mentori analizirati i ocijeniti, a Vi ćete postati ponosnim vlasnikom naše Diplome.

Osim standardiziranog rasporeda Akademije, naša su posebnost i in-house treninzi. Drugim riječima: kad neće polaznici predavačima, predavači će polaznicima! Bilo da ste mala, srednja ili velika tvrtka, udruga, zavod ili neprofitna organizacija, mi smo tu da za Vas napravimo ponudu po Vašoj mjeri! Najskuplja odijela i haljine kroje se po mjeri zato što ih nosi jedna osoba. Tko ćete i Vi dobiti potpuno prilagođen, individualan slijed tematskih cjelina s posebnim naglaskom na ono što Vam treba.

Kad već govorimo o odijelima i haljinama… Svjetla reflektora i objektivi kamera nisu svačije prirodno okruženje. Toga smo svjesni i poštujemo to. No, bilo da se radi o osjećaju treme, napadima panike ili vječnom stavu da ne znate jeste li se dobro odjenuli – mi imamo lijek i za to! Rastopit ćemo Vašu tremu, a očvrsnuti ono najvažnije – samopouzdanje i moć uvjeravanja! Polaznicima često kažemo da upamte pljesak koji upućuju našim predavačima nakon održanih radionica i vježbi: upravo takav pljesak dobiju i sami kada nakon suradnje s nama postanu uvjerljivi, kreativni, asertivni i dojmljivi govornici!

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.