Govornička akademija Demosten

| | 14.02.2019

Poduzetništvo
Edukacije

Što je zajedničko sljedećim ulogama: voditelju projektnog tima, predavaču, znanstveniku, izlagaču na sajmu usluga i/ili proizvoda, voditelju institucije, uspješnom sportašu, političaru, nastavniku, roditelju ili jednostavno – kumu ili kumi na svadbi najboljeg prijatelja ili prijateljice?

Ako ste pomislili na dobar izgled, niste u potpunosti u krivu. No, ako zamislite situaciju u kojoj samo izgledate lijepo, a pred ostalima ne možete izgovoriti suvislu rečenicu, sva uvjerljivost u koju možda sami vjerujete, pod tušem ili pred ogledalom, rasplinut će se kao dim ugašene svjećice na torti za bilo koju od ranije spomenutih prigoda.

Tu na scenu stupamo mi! I to s jednim osnovnim ciljem: kako biste kasnije na scenu stupili – Vi! Govornička akademija Demosten jedina je i najveća sustavna govornička akademija u Republici Hrvatskoj. I tu prestaje svaki birokratski opis naše djelatnosti. Sebe smatramo dobro uigranim timom mladih, visokoobrazovanih i entuzijastičnih ljubitelja svih oblika sile koja pokreće svijet – komunikacije! Mi smo komunikolozi, novinari, fonetičari, psiholozi, logopedi, glumci i poslovni stručnjaci. Naših dvadeset certificiranih predavača i trenera s Vama mogu proći sve etape Vašeg komunikacijskog sazrijevanja: od komunikacijske nosiljke u kojoj ćete svladavati prve korake i boriti se s tremom, preko govorničke adolescencije, u kojoj ćete hrabro isprobavati razne načine komunikacije, testirajuće razumijevanje, a ponekad i strpljenje Vaše publike, pa sve do zrelog komunikacijskog stupnja na kojem ćete – bilo u formalnim ili neformalnim prilikama – svoje sugovornike ostavljati zapanjenima.

Kao što iz prethodnog odlomka proizlazi, komunikacija kao pojam uistinu odražava život. Komunikacijsko sazrijevanje jednako je životnom i ne događa se preko noći – zato svoj proces komunikacijskog sazrijevanja prepustite onim kojima je komunikacija poziv, a ne samo zanimanje. Što se tiče tema koje Vam nudimo, jedino ograničenje jesu upravo Vaši interesi i potrebe: od uvoda u komunikaciju, glasovnih vježbi, neverbalne komunikacije, vježbi kompozicije govora, argumentacije, simulacija poslovnih razgovora i gostovanja, pa sve do tema iz područja marketinga, PR-a, ali i filozofije te interdisciplinarnih pristupa komunikaciji.

Put sazrijevanja svakog našeg polaznika definirali smo tematskim cjelinama, odnosno modulima koji i čine našu Akademiju. Svaki modul traje 4 sata, što uključuje teorijski uvod u temu, primjere te interaktivne zadatke za polaznike. U dogovoru s polaznicima izvođenje praktičnih vježbi i snimamo, kako bismo snimke kasnije zajednički analizirali i zajedno došli do željenih rezultata. Nakon pohađanja 72 sata Akademije, smatramo Vas isklesanim dijamantom te Vas odmah stavljamo pod reflektor: ne da vidimo kako se o Vas odbija svjetlost, već kako biste izveli svoj prvi javni govor. Njega će naši treneri, odnosno vaši mentori analizirati i ocijeniti, a Vi ćete postati ponosnim vlasnikom naše Diplome.

Osim standardiziranog rasporeda Akademije, naša su posebnost i in-house treninzi. Drugim riječima: kad neće polaznici predavačima, predavači će polaznicima! Bilo da ste mala, srednja ili velika tvrtka, udruga, zavod ili neprofitna organizacija, mi smo tu da za Vas napravimo ponudu po Vašoj mjeri! Najskuplja odijela i haljine kroje se po mjeri zato što ih nosi jedna osoba. Tko ćete i Vi dobiti potpuno prilagođen, individualan slijed tematskih cjelina s posebnim naglaskom na ono što Vam treba.

Kad već govorimo o odijelima i haljinama… Svjetla reflektora i objektivi kamera nisu svačije prirodno okruženje. Toga smo svjesni i poštujemo to. No, bilo da se radi o osjećaju treme, napadima panike ili vječnom stavu da ne znate jeste li se dobro odjenuli – mi imamo lijek i za to! Rastopit ćemo Vašu tremu, a očvrsnuti ono najvažnije – samopouzdanje i moć uvjeravanja! Polaznicima često kažemo da upamte pljesak koji upućuju našim predavačima nakon održanih radionica i vježbi: upravo takav pljesak dobiju i sami kada nakon suradnje s nama postanu uvjerljivi, kreativni, asertivni i dojmljivi govornici!


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo
Prilike za mlade