Financial Week 2018 na EFZG

| | 02.05.2018

Kad pogledaš u svoj novčanik smatraš da je na pomolu nova financijska kriza? Kako pametno rasporediti vlastiti budžet? Razmišljaš o studentskom kreditu? Gdje je granica između kreativnog računovodstva i kriminala? Jesu li porezne oaze zaista oaze ili prečica do zatvora? Odgovore donosi Financial Week 2018.

Nije sreća para puna vreća, ali financije čine neizostavni dio naše svakodnevice! Odgovore i rješenja na prethodna pitanja možeš saznati na ovogodišnjem Financial Weeku na kojem te očekuju zanimljiva i poučna predavanja, korisna radionica te izlet na buduće radno mjesto, Zagrebačku burzu. Ne propusti nova financijska znanja jer je samo jedan tjedan u godini posvećen njima, Financial Week! Predavanja i radionice održavaju se od 7. do 11. svibnja 2018. na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a organizator je eSTUDENT.

 

RASPORED PREDAVANJA I RADIONICA
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Ponedjeljak, 7.5.2018. │14h-16h│ dvorana 33, EFZG
>Predavanje<
STUDENTSKI KREDITI - DA ILI NE?
Predavači: poduzeće ZABA, Gorjana Banjanin i Danijel Peršić

Studentsko doba je, kažu, najljepše. Međutim, troškovi studentskog života mogu biti uistinu visoki. Tada se postavlja pitanje, kako to sve financirati? Posebice ako ste student koji želi financirati svoje školovanje samostalno, bez pomoći obitelji.Predavanje na temu “STUDENTSKI KREDITI - DA ILI NE ?” nastoji upoznati studente sa svim pogodnostima koje im se pružaju ako se odluče svoje školovanje financirati putem kredita. Na predavanju će se dati jasni odgovori na pitanja: koji su to uvjeti koje studenti trebaju zadovoljiti kako bi im se odobrio studentski kredit te zašto je to jedan od načina financiranja kojega se ne treba bojati i sl. Također, svi prisutni i zainteresirani moći će postaviti vlastita pitanja a na predavanju možeš čuti i pokoju pokoju zanimljivost od naših predavača vezanu upravo za financiranje putem studentskih kredita.

________________________________________
Utorak, 8.5.2018. │14h-16h│ dvorana 37, EFZG
›Predavanje‹
SPREMA LI SE NOVA FINANCIJSKA KRIZA?
Predavači: poduzeće Admiral Markets, mag. oec. Josip Kokanović (analitičar) i dr. sc. Saša Ivanović (direktor podružnice)

Kada na globalnoj razini situacija krene po krivu i ako su u pitanju financije, tada se domine ruše do zadnje pločice. Ono što je prije 10 godina zadesilo svjetsku ekonomiju ne priželjkuje ni najmanji pojedinac jer se neki subjekti nisu ni dan danas oporavili. Svrha ovog predavanja jest predočiti studentima mišljenje stručnjaka o mogućnosti nastupa nove financijske krize. To uključuje i davanje odgovora na vrlo važna pitanja kao što su “Zbog kojih događaja stručnjaci predviđaju nastup nove financijske krize?” te “Na koji način bi se kriza mogla izbjeći?”.  Kako se s vremenom mijenjaju čimbenici koji utječu svjetsku ekonomiju, sve značajniju pažnju dobivaju kriptovalute te će se predavači osvrnuti na njihova trenutna i moguća kretanja uslijed promjena na financijskom tržištu. Nemoj zaboraviti da su bitcoini nedavno eksplodirali pa možda na predavanju čuješ i neki dobar savjet za investiranje u kriptovalute, tko zna!

________________________________________
Srijeda, 9.5.2018. │12h-14h│ dvorana 3, EFZG
>Predavanje<
KREATIVNO RAČUNOVODSTVO
Predavač: poduzeće Mazars Cinotti, Kristijan Cinotti (direktor)

Oduvijek su te zanimali detalji financijskih afera. Zanima te kako je uopće moguće prepravljati financijske izvještaje? Kako i zbog čega pojedini menadžeri bivaju kažnjeni zbog zlouporabe financijskih izvještaja? Financial Week ima odgovore na sva tvoja pitanja! Ako su te posljednje afere o kojima neprestano slušaš zainteresirale da malo dublje uroniš u cijelu tu priču, ovo je predavanje koje ne želiš propustiti. Predavanju će prisustvovati vrhunski predavači koji će sve prisutne upoznati s pojmom kreativnog računovodstva te prikazati načine kako ga prepoznati i kada kreativno računovodstvo prelazi u kriminal? Predavanje će biti veoma korisno svima prisutnima koji će, osim dobivenih odgovora i načina na koji mogu prepoznati kada je riječ o kreativnom računovodstvu, moći postaviti i cijeli niz vlastitih pitanja na koja će dobiti odgovor iz prve ruke. Vidimo se!

financijska neovisnost


________________________________________

Četvrtak, 10.5.2018.│ 14h-16h │ dvorana 4, EFZG
›Predavanje‹
VODE LI VAS POREZNE OAZE U RAJ ILI U ZATVOR?
Predavač: poduzeće Crowe Horwath, Krešimir Lipovšćak (partner)

I dok neki svoju ušteđevinu čuvaju u čarapi, drugi svoje bogatstvo i kapital žele „očuvati“ u poreznim oazama, od Lihtenštajna, karipskih država pa sve do Sejšela i Maldiva. Porezne oaze su područja bez ili s niskim poreznim opterećenjem, odnosno, zemlje u kojoj propisi omogućuju stranim investitorima umanjiti vlastita porezna davanja prijavljivanjem offshore kompanija. Prečice koje nam skraćuju put i trud do nekog cilja ponekad znaju odvesti u pogrešnom smjeru pa tako i porezne oaze imaju drugu stranu medalje. Je li ta oaza zaista financijski raj ili samo halucinacija žednog čovjeka u pustinji koja vodi u propast? Dođi na predavanje i saznaj sve o poreznim oazama od strane Krešimira Lipovšćaka!

│ 16,30h-18,30h │ dvorana 33, EFZG
›Radionica‹
KAKO UPRAVLJATI ZARAĐENIM NOVCEM - radionica osobnih financija
Predavači: HIFE( Hrvatski institut za financijsku edukaciju), Ana Vrbošić i Danijela Princi Grgat

Igraš jackpot ali znaš da su šanse za dobitak male? Opet te zeznuo Juventus na kladionici? Uz sav trud i napor nikako ne možeš izdržati s budžetom do sljedećeg mjeseca? I dok gledaš u budućnost i razmišljaš što bi s novcima koje nemaš, nikad ne razmišljaš o tome što možeš s postojećim resursima? Sekiranje ostavi drvosječama te se prijavi na radionicu upravljanja novcem i saznaj kako pametno iskoristiti i ono malo što imaš!  Radionica će odvijati kroz grupni rad na računalima. Svaka grupa će sadržavati 5 članova te će predstavljati obitelj koja kroz program mora rasporediti svoj budžet, od obične kupnje hrane pa sve do kupnje stana. Stoga, ne propusti ovu zanimljivu i korisnu radionicu te nauči kako pametno upravljati svojim novcem!

*Potrebna je prijava za sudjelovanje na radionici!
*Broj mjesta je ograničen na 25 osoba pa osiguraj što prije svoje sudjelovanje na radionici putem prijave na: poveznici
________________________________________

Petak, 11.5.2018. │ 14h │ Zagrebačka burza
›IBRM: Izlet na buduće radno mjesto‹
Zagrebačka burza

Ako svoju buduću karijeru zamišljaš na mjestu gdje se nadmeću „bikovi“ i „medvjedi“, tada je petak rezerviran samo za tebe. Kako bi spojili ugodno s korisnim, zadnji dan Financial Weeka vodimo te na Zagrebačku burzu gdje ćeš uživo vidjeti rad i obveze njezinih zaposlenika te funkcioniranje jednog organiziranog i specijaliziranog financijskog tržišta. Posjet zagrebačkom Wall Streetu samo je šlag na tortu prethodnih sadržaja Financial Weeka te bi za sve zainteresirane bila prava šteta da propuste ovaj koristan izlet koji donosi nove informacije, savjete i iskustva.

*Potrebna je prijava za sudjelovanje!
*Broj mjesta je ograničen pa osiguraj što prije svoje mjesto na IBRM-u putem prijave na: poveznici

 

 

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.