Emerging Leaders Conference 2020: Youth for Women's health and rights

Mimladi.hr | 1 min | 16.01.2021

WYA

Članovi Svjetskog saveza mladih Hrvatska sudjelovali su u interaktivnoj i edukativnoj online konferenciji pod nazivom ‘Emerging Leaders Conference: Youth for Women’s health and rights’ koja se održavala od 2. do 6. Studenog 2020. godine, u organizaciji regionalnog ureda Svjetskog saveza mladih Europa pod pokroviteljstvom Vijeća Europe.

Navedena konferencija okupila je oko 50 sudionika iz 13 različitih zemalja diljem Europe (Albanije, Austrije, Belgije, Francuske, Italije, Njemačke, Poljske, Portugala, Rumunjske, Slovačke, Španjolske, Ujedinjenog Kraljevstva) kako bi kroz zanimljiva predavanja i rasprave sudionici naučili više o ženinom zdravlju i pravima.

Na prvu se može činiti da je ova tema namijenjena isključivo ženama, no gledajući u program konferencije može se shvatiti koliko je ova tema bitna i muškarcima i ženama. Naime, kroz petodnevnu konferenciju mladi su mogli slušati predavanja iskusnih predavača iz područja medicine, prava, socijalne politike na kojima su učili o biološkom, političkom (sustavnom) i zagovaračkom okviru usmjerenom na zdravlje i prava žena.


Nakon predavanja, sudionici su imali prilike postavljati pitanja te aktivno promišljati o raznim problemima, ali i prilikama za unapređenje njihovih lokalnih zajednica i politika. Uz predavače, također su sami sudionici imali prilike predstaviti uspješne zagovaračke projekte koje su proveli u vlastitim lokalnim zajednicama, poput Hrvatske, Poljske i Španjolske. Svojim prezentacijama donijeli su zrno nade i maštovitosti među sudionike te ih potaknuli da pokrenu vlastitim snagama aktivnosti kojima će educirati mlade u njihovim zajednicama. Potaknuti tim primjerom, sudionici iz različitih zemalja održavaju razne online konferencije namijenjena mladim u njihovim državama. Time se projekt i dalje nastavlja te sva znanja koja su sudionici stekli, imaju ih prilike podijeliti s drugima.

No, sudionici su imali prilike sudjelovati u interaktivnim kvizovima te osvojiti razne nagrade. Naime, pri završetku svakog dana konferencije, sudionici su sudjelovali u Kahoot kvizu kojim su na zanimljiv način ponavljali tematske cjeline toga dana. Također, sudjelovanjem na online interkulturalnoj večeri, igrali su zanimljiv kviz te su se mogli upoznati s drugim sudionicima i razmijeniti vlastito iskustvo sudjelovanja na konferenciji. Zadnji dan konferencije bili su proglašeni pobjednici interkulturalnog kviza i Kahoot kviza. Uz sve to, sudionici su bili potaknuti da aktivno poprate sadržaj konferencije na društvenim mrežama te je po završetku proglašena osoba koja je se istaknula svojim doprinosom i kreativnošću.

Za kraj, navest ću citat jednog sudionika koji zaokružuje cijelu konferenciju i dojmove sudionika:
Po mom mišljenju bilo je to nevjerojatno iskustvo i vrlo informativno. Bilo je organizirano na takav način da se osjećate ugodno postavljati pitanja i komunicirati s drugima.

Ina Delić

Mimladi.hr

Uključi se u rad portala mimladi.hr! Piši o aktualnim zbivanjima u kulturi, poduzetništvu i politici. Raspravljaj o
filozofskim postulatima i pitanjima od javnog interesa. Potiči odlučnost među mladima i pomozi stvarati generacije koje su obrazovane o svijetu oko sebe.

Pročitaj više:

Započeo Probni popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021.

Saznajte najbitnije informacije o početku Probnog popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. koji prethodi samom Popisu 2021. i koja je njegova uloga za društvo.

Disruptivni poslovni modeli i njihovi policy problemi

Pojavom novih tehnologija na tržište nadiru i tzv. disruptivni poslovni modeli. Zašto su disruptivni i s kakvim se regulatornim problemima suočavaju? Saznajte u članku.

Očekivanja ubijaju

„Kada imaš očekivanja, pripremi se na razočaranje.“ – Ryan Reynolds

Prilike za mlade u EU - prvi dio

Što članstvo Hrvatske u Europskoj uniji znači za mlade i kakve mogućnosti im otvara? Doznajte u članku! 

Ovaj tjedan u bioetici: 22. 2. 2021. - 28. 2. 2021.

Saznajte više o prvom slučaju eutanazije u Peruu, povećanju medicinski potpomognutih samoubojstava u Švicarskoj te novoj aplikaciji za otkrivanje boli u bolnicama. Također, donosimo i vijesti o uzgoju organoida mozga u laboratoriju te o curenju podataka o zdravlju gotovo 500 000 pacijenata u Francuskoj.

Pero ® – tvrtka koja se bavi proizvodnjom sredstava za čišćenje bez otrovnih kemikalija

pero® je baš za vas ako ste već umorni od sredstava za čišćenje koje imaju štetne sastojke i želite prijeći na proizvode koji neće štetiti vama, vašoj obitelji i prirodi. Više o samome brendu, njihovim proizvodima i o tome kako je sve krenulo, saznajte u nastavku članka. 


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo