EIT Climate-KIC RIS akcelerator: priopćenje od ZICER-a

Mimladi.hr | 1 min | 10.02.2020

Poduzetništvo
Prilike za mlade

ZICER-Zagrebački inovacijski centar vodi drugi ciklus EIT Climate-KIC RIS akceleratora (EIT RIS: Regionalna inovacijska shema Europskog instituta za inovacije i tehnologiju; KIC: Knowledge and Innovation Community) namijenjen startupovima koji se bave osmišljavanjem tehnoloških rješenja povoljnih za klimu. U priopćenju ZICER-a pročitaj što startup tim može dobiti od ovog akceleratora.

 

 

Prenosimo priopćenje u cijelosti:

Za svoje klimatski orijentirano inovativno rješenje osvoji do 50.000 eura

Početak godine u ZICER-u je u znaku najvećeg europskog clean-tech akceleratora. Prijave za novi ciklus otvorene su do 1. ožujka!

 

Riječ je o drugom ciklusu EIT Climate-KIC RIS akceleratora - najvećeg europskog programa za akceleriranje startupova koji razvijaju rješenja s pozitivnim utjecajem na klimatske uvjete. U Hrvatskoj ga provodi ZICER – Zagrebački inovacijski centar.

 

Izazove, ali i prilike poput pristupa međunarodnoj mreži kontakata, sjajnim edukacijama, mentoriranju i značajnoj financijskog podršci prihvatilo je i šest timova prve generacije EIT Climate-KIC-a. Oni se danas probijaju na tržištu i doprinose boljem sutra.

 

 „Sudjelovanjem na EIT Climate-KIC akceleratoru postigli smo puno. Dobili smo iskustvo u razvoju poslovnog modela i edukaciju o tome kako se na što bolji način prezentirati ciljanoj publici. U moru pozitivnih iskustava koja smo primili, možda je najvažnija uspostava novih kontakata i prijateljstava koja su neprocjenjiva.“ – ovim riječima sudjelovanje u programu opisuje Marko Vinceković, osnivač nagrađivanog startupa Makabi Agritech.

 

Osim u Hrvatskoj, EIT RIS radi na akceleraciji klimatskih inovacija u još 10 država središnje, istočne i južne Europe. Na taj način posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije, ali i osigurava pan-europski doseg te jača i potiče kapacitete za klimatske inovacije diljem kontinenta.

 

 „Nakon izvrsnih rezultata prva EIT Climate-KIC generacija, otvoren je novi ciklus prijava. Startupovi koji su prošli ovaj program razvili su rješenja koja pozitivno utječu na alarmantne klimatske promjene, pronašli su tržišne niše i privukli investitore. Inspirirajte se njihovim primjerom i prijavite na EIT Climate-KIC akcelerator. Uz značajnu financijsku podršku čekaju vas stručne edukacije i intenzivna mentorska podrška.“, kaže Frane Šesnić,  direktor Zagrebačkog inovacijskog centra.

 

Ulaskom u program timovi mogu primiti do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda:

-timovi koji tek razvijaju poslovni model primit će do 10.000 eura

-timovi koji su u fazi validacije poslovnog modela i imaju prve klijente primit će do 25.000 eura

-do 50.000 eura očekuje startupove spremne za investicije i skaliranje

Akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

 

Kako znate da tražimo baš vas?

 

  1. Razvojni ste tim ili startup koji se sastoji od barem 2 člana, tj. osnivača
  2. Ukoliko imate startup, mlađi je od 5 godina
  3. Razvijate klimatski – orijentirano inovativno rješenje

 

Ohrabrite se i pridružite moćnoj šestorki u zajedničkom stvaranju bolje budućnosti!

 

Prijave traju do 1. ožujka 2020. na https://www.climate-kic.org/ris/accelerator.

 

______________________________________

Slika sa naslovnice: Markus Spiske temporausch.comPexels

Slika umetnuta u tekst: ZICER

Mimladi.hr

Uključi se u rad portala mimladi.hr! Piši o aktualnim zbivanjima u kulturi, poduzetništvu i politici. Raspravljaj o
filozofskim postulatima i pitanjima od javnog interesa. Potiči odlučnost među mladima i pomozi stvarati generacije koje su obrazovane o svijetu oko sebe.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo