Budućnost je u mojim rukama

| | 18.11.2018

WYA
Konferencije

Od 19. do 23.11. u Zagrebu se održava Šesti Tjedan Svjetskog saveza mladih Hrvatska, petodnevna konferencija koja postavlja i odgovora na pitanje: „Što trebaju činiti mladi u Hrvatskoj?“ u području kulture, zapošljavanja, društvene odgovornosti i prava žena.

Konferenciju otvara rasprava o istinskom feminizmu, ulozi i pravima žene u suvremenom društvu. U ponedjeljak, 19.11. u Kulturnom centru Mesnička gosti su dvije uspješne i mlade žene, supruge i majke, Ivana Foretić i Karla Ressler te Hrvoje Vargić, jedan od osnivača Svjetskog saveza mladih Hrvatska.

Aktualna tema (samo)zapošljavanja dobiva pozornost 20.11. – u co-working prostoru BIZkoshnica dolazi osnivač tvrtke Verynice.co, Matthew Manos i Inovacijska kompanija Prokotip. Mladi će imati priliku kroz interaktivne radionice tesirati svoje poslovne ideje i upoznati poslovne modele. Događaj je otvoren za određen broj sudionika, zato ovaj dan traži prijavu.

Nakon poslovnog svijeta, postavlja se pitanje je li  kultura gušt ili gnjavaža? Tisuću mladih sudjelovalo je u istraživanju o kulturnim sadržajima koje je proveo Svjetski savez mladih, a čije rezultate predstavlja 21.11. u Kulturnom centru Mesnička.  Kroz moderirani razgovor  o kulturi kao guštu ili gnjavaži, mladi žele pokazati novo lice kulturnih sadržaja koji će oduševiti mladu publiku,

U bujici informacija, medijskih i ideoloških manipulacija, kaosa socijalnih medija, izniman je napor i izazov uopće razumjeti ideje i procese koji mijenjaju današnje društvo, a kamo li djelovati i artikulirati rješenja na konkretne probleme.  U kontekstu slobode misli i autentičnih stavova, organizatori pokreću raspravu u društvu Aleksandra Musića, Valentina Findrika i Marijana Knezovića, 22.11. u Auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu.

Svaka priča ima svoj kraj - Večer Svjetskog saveza mladih završetak je konferencije Što trebaju činiti mladi u Hrvatskoj? U ugodnoj atmosferi, koju će kreirati mladi glazbenici, možete upoznati ljude koji stoje iza cijele konferencije i pridružiti se slavlju kojim Savez obilježava šest godina djelovanja. Večer započinje u 19 sati na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu, Kačićeva 26. Ulaznicu možeš osigurati ovdje.

19. – 23.11. tjedan je mladih za mlade. Možda je baš ovaj, šesti po redu, #wyaweek poticaj i prekretnica da učiniš nešto za sebe i svoje društvo.

Autorica: Josipa Karačić

Za više informacija:

FB https://www.facebook.com/events/760989580913974/

IG linktr.ee/wyacroatia

WYA.net https://www.wya.net/event/wya-week-sto-trebaju-ciniti-mladi-u-hrvatskoj/


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo
Prilike za mlade