Aplikacije koje vam pomažu da budete organizirani

| | 12.01.2019

Dvadeset i prvo stoljeće i sve brži napredak visoke tehnologije donijeli su brojne inovacije koje nam olakšavaju svakodnevni rad. Upotreba pametnih telefona učinila je da gotovo svaki segment našeg rada bude digitaliziran, a tako i rad na poslu, u organizacijama i firmama. Vjerojatno ste dosad otkrili sve povlastice koje vam donose različite mobilne i mrežne aplikacije i sigurni smo da se barem nekima od onih najpopularnijih, kao što su Instagram, Facebook i Twitter, koristite. No da ne bi ostalo na tome da su aplikacije korisne samo za društvene mreže i zabavu, donosimo pregled nekoliko mobilnih aplikacija koje vam mogu pomoći u radu.

Svaka od njih jedinstvena je na svoj način, pomaže vam što bolje organizirati vrijeme i raspodijeliti zadatke, a ako radite u timu, pomaže vam da ostanete povezani i u kontaktu s članovima tima te tako što prije i što bolje riješite zadatke koji se nalaze pred vama.

Evernote

Jedna od najkorisnijih aplikacija koje danas postoje upravo je Evernote, a najveća prednost je što vam pomaže da ostanete organizirani i na jednom mjestu pohranite sve najvažnije za projekte ili posao kojim se bavite. Tako možete pohraniti bilješke, slike, to-do liste, ideje, ali i glasovne zapise, a sve bilješke možete u aplikaciji i pretražiti kad vam to zatreba. Aplikacija Evernote postoji za operativne sustave Android i iOS . Korištenjem ove aplikacije, umjesto na različitim papirima i u bilježnicama, imat ćete sve svoje ideje na jednom mjestu.

Trello

Kada govorimo o aplikacijama koje vam mogu pomoći prilikom organiziranja većih projekata ili onih koje radite u timu, a nije vam baš uvijek lako delegirati zadatke, onda je Trello najbolji izbor. Osim što postoji i mobilna i mrežna aplikacija, Trello je izrazito dobar radi preglednog sučelja koji u svakom trenutku daje mogućnost lakog snalaženja i pronalaženja onoga što vam treba. Projekte možete podijeliti na ploče (boards) koje se sastoje od različitih kartica (cards) unutar kojih možete postaviti konkretnije zadatke, informacije, rokove za ispunjenje zadataka, dodati različite dokumente te označiti ljude na koje se zadatak odnosi. Vrlo lako mogu se pratiti sve izmjene koje se događaju i to putem obavijesti koje se prikazuju svaki put kada ulazite u aplikaciju, a koje, ako želite, možete primati i na e-mail. I na kraju, ono najvažnije, korištenje ovom aplikacijom je besplatno, a možete ju preuzeti za Android i iOS.

Slack

Za sve one koji umjesto slanja službenih e-mailova vole komunikaciju putem poruka, a opet, žele pročitati sve važno i sve ono što njih osobno zanima, tu je aplikacija Slack. Ova jedinstvena aplikacija koja olakšava komunikaciju u poslovnom svijetu, ali i svima onima koji rade u timu na različitim projektima, jedna je od onih čije je korištenje izrazito jednostavno. Slack funkcionira na channelima, a u razgovoru sudjelujete ako vas netko pozive u pojedini razgovor. Također, vi možete označiti u razgovoru osobu na koju se odnosi određena poruka. Možete kreirati različite channele onako kako vama odgovara, a uz to možete naznačiti i da trenutno niste dostupni kako biste se mogli usredotočiti na neke važnije stvari koje radite u određenom trenutku. Na kraju, umjesto korištenja različitim aplikacijama koje inače upotrebljavate u privatnom životu, razmislite o Slacku i više nikada nećete morati čitati brojne poruke da biste na kraju shvatili kako nijedna nije bila važna za vas ili projekt kojim se bavite. Aplikacija je dostupna za Android i iOS.

Dropbox

Dropbox je jedna od popularnijih i korisnijih aplikacija za on line pohranu podataka, a najveća prednost jest to što pohranjenim podacima možete pristupiti s bilo kojeg uređaja i to uz pomoć vašeg korisničkog imena i lozinke. U početnoj besplatnoj verziji na raspolaganju imate 2 GB prostora za pohranu podataka, a različitim drugim opcijama, besplatnim i onim koje se plaćaju, taj prostor možete i nadograditi. Dropbox možete preuzeti za Android i iOS.

Google Drive

Još jedna aplikacija za pohranu podataka je Google Drive koji je povezan s vašim Google računom odnosno e-mailom. Na ovoj aplikaciji možete pohraniti različite dokumente, fotografije, video zapise i glazbu, a osim toga možete ih posložiti u datoteke kako biste imali što bolju preglednost. Besplatni prostor za korištenje iznosi 15 GB, a na Google Driveu osim spremanja podataka, možete uređivati i dokumente. Preuzmite ovu aplikaciju za Android ili iOS i na jedno mjesto pohranite sve vaše važne dokumente.

Na kraju, nadamo se da ćete se odlučiti barem za jednu od ovih aplikacija te tako svojim suradnicima i sebi olakšati rad, povećati organiziranost i produktivnost te tako smanjiti stres koji donosi svaki posao.

Pročitaj više:

Prijavi se na projekt Kompas i usmjeri svoju budućnost

Svjetski savez mladih Hrvatska u suradnji s partnerskim organizacijama Carpe Diem Karlovac, Impress Daruvar, SplitMisli, ESN Dubrovnik, MiSiJa i OU Podum provodi projekt “Kompas – usmjeri budućnost u svojoj zajednici”. Pokrenut je s ciljem podizanja svijesti o mjerama, pravima i poticajima  za samozapošljavanje i zapošljavanje mladih kao i osnaživanje mladih na zagovaranje u svojoj lokalnoj zajednici poboljšanja uvjeta i procesa zapošljavanja mladih te oblikovanja prijedloga smjernica za novu Strategiju o samozapošljavanju i zapošljavanju mladih.

Prijavi se na Human Rights Slam

U organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska četvrtu godinu zaredom održat će se Human Rights Slam (HRS) - projekt namijenjen edukaciji i promociji ljudskih prava. Krovne teme ovogodišnjeg izdanja su pravo na život, reproduktivna prava i priziv savjesti.Mladi između 18 i 30 godina imaju priliku učiti o ovim aktualnim temama na dvodnevnoj edukaciji koja će se održati 25. i 26. listopada 2019. godine u Zagrebu, a bit će koncipirana kao kombinacija predavanja, interaktivnih radionica i debata sudionika. 

Otočac: Tvoja budućnost - tvoja odgovornost

Konferencija "Tvoja budućnost - tvoja odgovornost" koja se održala u Otočcu od 11. do 13. listopada 2019. okupila je mlade iz sedam županija: Brodsko - posavska, Bjelovarsko - bilogorska, Karlovačka, Ličko - senjska, Dubrovačka, Splitsko - dalmatinska i Grad Zagreb. U sklopu konferencije predstavljeni su rezultati istraživanja o stavovima mladih o zapošljavanju i samozapošljavanju koje je provedeno u svibnju ove godine. Također, teme o kojima je bilo govora su europske i nacionalne politike mladih, društveno poduzetništvo, mjere aktivne politike zapošljavanja i medijski trening. U nastavku navodimo rezultate istraživanja predstavljenje na konferenciji.

(Po)gledaj u sebe, (po)gledaj oko sebe!

U prosincu 2015. krenula sam na jednu edukaciju za koju nisam ni slutila koliko će mi srcu dragih trenutaka donijeti u budućnosti i za koju, zaista nije fraza, nisam ni sanjala koliko će toga promijeniti u našem društvu u naredne četiri godine. Bila je to edukacija za projekt kojim bismo mi, studenti medicine, promicali brigu o mentalnom zdravlju među srednjoškolcima kroz interaktivne radionice. Kako se o mentalnom zdravlju nije govorilo mnogo, a kada se govorilo često je to bilo ispod glasa, prepoznala sam kako je osvješćivanje zajednice te pružanje primjera i podrške drugim mladima velik zadatak za našu generaciju. Poslovica kaže da dan kada zasadiš sjeme nije dan kada ubireš plodove, što je prilično jasno, no, nije uvijek lako čekati na prve plodove. Srećom, ili poštenije je reći entuzijazmom uključenih, ideja koja je postojala vrlo je brzo ugledala svjetlost dana i krenula nezaustavljivo rasti.

Subvencionirani stambeni krediti- mjera za ostanak mladih u Hrvatskoj?

Vlada Republike Hrvatske, preciznije Ministarstvo graditeljstva  i prostornog uređenja najavilo je novi poziv mladima za subvencioniranje stambenih kredita koji će biti otvoren 10. rujna 2019. godine.  Ova mjera uvedena je 2017. kao jedna od demografskih mjera Vlade, a koja mladima pomaže riješiti stambeno pitanje plaćanjem dijela stambenog kredita u prvih pet godina otplate.Subvencija se produžuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a posljednjim izmjenama zakona omogućava se produženje subvencija za dodatnu godinu po svakom djetetu i za obitelji koje već imaju djecu.

Imate ideju koju biste htjeli realizirati, a ne znate kako?

U ovom članku saznajte kako koristiti mjere aktivne politike zapošljavanja i pokrenite svoj posao u Hrvatskoj. Među mjerama aktivne politike zapošljavanja nalaze se razne mjere i potpore, od SOR-a i pripravništva, pa do potpore samozapošljavanja.Ako želite pokrenuti vlastiti posao, imate ideju, ali ne znate kako onda je ovo članak za vas. Naime, potpore za samozapošljavanje dodjeljuju se nezaposlenim osobama, koje se odluče na pokretanje vlastitog posla, a prijavljene su u evidenciju Zavoda.