Studentski poduzetnički inkubator EFZG – program za bolje iskustvo studiranja

Lana Petrač | 1 min | 04.04.2020

Poduzetništvo
Prilike za mlade
Aktivni građanin
Priče o uspjehu
Znanje na dlanu

Ekonomski fakultet u Zagrebu dokazuje da prati svjetske i europske trendove osnivanjem Studentskog poduzetničkog inkubatora. Sam projekt osmišljen je kao pomoć i potpora poduzetnicima na početku njihove karijere kako bi u svojim prvim godinama poslovanja ostvarili svoje ideje kroz osiguranje prostora, kompjutorske opreme, pristupa internetu, korištenja stručne pomoći pa čak i mogućnosti inicijalnog financiranja. 


Misija poduzetničkog inkubatora Ekonomskog fakulteta jest izgradnja i razvoj poduzetničke kulture i činjenica o potrebi osviještenosti za postojanjem veza na svim razinama gospodarskih aktivnosti kako bi se potaknuo razvoj novih poduzetničkih ideja i inovacija. 


Vizija koju su onivači ovog inkubatora imali pri osnivanju istog je bila da svoje studente u budućnosti vide kao vlasnike brzorastućih tvrtki, pri čemu su htjeli doprinijeti razvoju poduzetništva, ubrzanju gospodarskog razvoja, iskorištavanju potencijala i znanja kao najvećeg resursa.


Svoj zadatak vide u pružanju nužnih znanja svojim studentima potrebnih za razumijevanje poduzetničkih procesa u suvremenom, znanjem prožetom gospodarstvu s namjerom poticanja i razvoja poduzetničkih osobina i vještina naročito potrebnih za poslovanje u današnjem suvremenom i kaotičnom poslovnom svijetu. 


Kroz ovaj program, njegovi kreatori su imali na umu da njegov osnovni cilj bude upoznati studente s načinom izrade poslovnih planova, najvažnijim sastavnim elementima poslovnog plana, poduzetničkim strategijama i pravila kojih se moraju pridržavati i još mnogobrojnih poduzetničkih opcija koje današnjim poduzetnicima stoje nadohvat ruke. 

Organizatori pri završetku progarama pripremaju natjecanje, čiji pobjednik će predstavljati Ekonomski fakultet ZG na državnoj razini, na tradicionalnom natjecanju koje organizira  Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva (MINGORP). MINGORP je dao i početna sredstva za pokretanje Studentskog poduzetničkog inkubatora. 


Osim predavanja iz područja teorije i prakse poduzetništva, poduzetnički inkubator organizira i gostovanja i druženja uspješnih hrvatskih poduzetnika, isto tako i potencijalnih ulagača. Ove godine ekonomisti očekuju goste predavače s uglednih američkih sveučilišta te povezivanje s njihovima studentskim poduzetničkim inkubatorima. 


Gdje možete pronaći Studentski poduzetnički inkubator? Odgovor je više nego jednostavan – u Centru za poslijediplomske studije EFZG-a, a otvoren je srijedom od 12.00 do 14.00 sati u dvorani 56. 

 

Lana Petrač

Diplomirana filozofkinja i studentica bibliotekarstva voli provoditi vrijeme u dugim šetnjama prirodom, druženju s najbližima, čitanju knjiga i volontiranju. Voli pisati o književnosti, zdravim načinima života, putovanjima, crtati i općenito činiti ovaj svijet boljim mjestom.

Pročitaj više:

Disruptivni poslovni modeli i njihovi policy problemi

Pojavom novih tehnologija na tržište nadiru i tzv. disruptivni poslovni modeli. Zašto su disruptivni i s kakvim se regulatornim problemima suočavaju? Saznajte u članku.

Očekivanja ubijaju

„Kada imaš očekivanja, pripremi se na razočaranje.“ – Ryan Reynolds

Prilike za mlade u EU - prvi dio

Što članstvo Hrvatske u Europskoj uniji znači za mlade i kakve mogućnosti im otvara? Doznajte u članku! 

Ovaj tjedan u bioetici: 22. 2. 2021. - 28. 2. 2021.

Saznajte više o prvom slučaju eutanazije u Peruu, povećanju medicinski potpomognutih samoubojstava u Švicarskoj te novoj aplikaciji za otkrivanje boli u bolnicama. Također, donosimo i vijesti o uzgoju organoida mozga u laboratoriju te o curenju podataka o zdravlju gotovo 500 000 pacijenata u Francuskoj.

Pero ® – tvrtka koja se bavi proizvodnjom sredstava za čišćenje bez otrovnih kemikalija

pero® je baš za vas ako ste već umorni od sredstava za čišćenje koje imaju štetne sastojke i želite prijeći na proizvode koji neće štetiti vama, vašoj obitelji i prirodi. Više o samome brendu, njihovim proizvodima i o tome kako je sve krenulo, saznajte u nastavku članka. 

Svjetski savez mladih Hrvatska donosi posljednji dio velike analize dvaju prijedloga zakona o pobačaju

Obilježavajući četvrtu godinu otkada je Ustavni sud RH Vladi RH naložio donošenje novoga zakona, Svjetski savez mladih Hrvatska donosi analizu dvaju prijedloga zakona o pobačaju. U nastavku pročitajte drugi dio analize.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Poduzetništvo