Svjetski savez mladih Hrvatska jedan je od partnera na projektu VolOn. Cilj projekta je razviti i provesti kvalitetan i održiv program školskog volontiranja i odgoja za volontiranje kroz osnivanje školskih volonterskih klubova u partnerskim odgojno-obrazovnim institucijama. Učenici volonteri će uz podršku projekta i profesora, školskih koordinatora volontera, osmisliti i provesti volonterske aktivnosti u suradnji sa suradničkim udrugama i institucijama, organizatorima volontiranja. Volonteri mentori angažirani za potporu učenicima volonterima u Zagrebu, Dugom Selu, Vukovaru i Splitu, s posebnom pozornošću na angažman studenata i mladih nezaposlenih iz “pomagačkih struka”, steći će nova znanja i vještine, što je ujedno doprinos njihovoj većoj zapošljivosti. Partnerske udruge i suradničke organizacije u Zagrebu, Dugom Selu, Splitu i Vukovaru bit će osnažene za učinkovit menadžment volontera u svrhu poboljšanja kvalitete i osnaživanja svojih kapaciteta u provođenju volonterskih programa.

Tijekom provedbe projekta u svakoj od partnerskih škola i učeničkom domu bit će osnovani školski volonterski klubovi. Nakon objavljenog poziva učenicima oni najmotiviraniji bit će odabrani za sudjelovanje u aktivnostima kluba te proći ciklus tematskih radionica u kojima će naučiti više o volontiranju. Ujedno će uz podršku volontera mentora i profesora koordinatora volontera pripremiti svoje volonterske akcije koje će provesti u suradnji sa suradničkim organizacijama iz lokalnih zajednica.

Projekt provodi udruga SKAC Palma iz Zagreba u partnerstvu s udrugama SKAC Split i Svjetskim savezom mladih Hrvatska te odgojno – obrazovnim institucijama: Srednjom školom Dugo Selo, Prirodoslovno-tehničkom školom, Školom za dizajn, grafiku i održivu gradnju i Graditeljsko-geodetskom tehničkom školom iz Splita, Gimnazijom Vukovar i Učeničkim domom Maksimir u trajanju od dvije školske godine.

Projekt je financiran iz sredstava Europskog socijalnog fonda i trajat će od 1. rujna 2017. do 31. svibnja 2019.

 

 

Izvor: wya.net