U rujnu 2017. godine SSMH je dobio financijsku potporu od Nacionalne zaklade koja je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja objavila natječaj za financiranje programa iz područja izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja.

Projekt simboličnog naziva #dostoJAnstvom_PROTIV_NASILJA preventivni je program usmjeren na smanjenje razine nasilja, govora mržnje i negativnih obrazaca ponašanja kod djece viših razreda osnovnoškolske dobi iz prespektive i razumijevanja pojma ljudskog dostojanstva.

15 radionica čiji će sadržaj osmisliti SSMH u suradnji s udrugom Centar za stručnu psihološku podršku i razvoj Pričaj mi, bit će inovativne i interaktivne, a naglasak će biti na praktičnim domaćim zadaćama i zadatcima koji će se, između ostaloga, sastojati od volontiranja u pučkoj kuhinji ili skloništu za beskućnike. Na taj način će mladi ljudi doći u doticaj s osobama kojima je povrijeđeno ljudsko dostojanstvo samim time što nemaju mogućnosti za razvoj zdravog načina života, no, bez obzira na to, i dalje imaju vlastitu vrijednost unatoč teškom socijalnom položaju.

Na taj način će se djeci predočiti značenje istinske vrijednosti osobe i iz te perspektive nastojati stvoriti temelj za razvoj zdravih međuljudskih odnosa, ali i za vlastiti razvoj.

Nakon prve radionice oduševljenje pedagoške službe Osnovne škole Ivana Cankara, gdje se radionice trenutno provode, ne jenjava jer postalo je jasno kako ovakve radionice uvijek upotpunjavaju školske kurikule i čine školski sadržaj bogatijim upravo zbog cjelovitog pristupa.