Capella juris vas poziva na samostalni božićni koncert 15. prosinca 2018.

Lucija Kundid | 2 min | 08.12.2018

Capella juris je mješoviti pjevački zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji promiče ugled Pravnog fakulteta te razvija glazbenu kulturu među akademskom zajednicom, istovremeno potičući prijateljska druženja među mladim ljudima, a okuplja tridesetak studenata prava te prijatelja Fakulteta.

Sve je počelo 2006. godine kada je zbor osnovan inicijativom prof. Josipovićaprof. Wolfganga Ruscha, koji je prve dvije godine bio umjetnički voditelj. Od 2010. godine zbor djeluje kao udruga.

Ova skupina entuzijasta koji čine zbor iza sebe ima mnoštvo različitih nastupa i gostovanja. Zbor održava samostalne koncerte, tradicionalno po jedan u semestru, sudjeluje na zajedničkim koncertima, festivalima i smotrama, a također obilježava službena događanja i svečanosti u institucijama poput Hrvatskog Sabora, Ustavnog suda ili veleposlanstava.

Ostvarene su suradnje s istaknutim kolegama glazbenicima, poput Hrvatskog baroknog ansambla, Gudačkog kvarteta Rucner, ansambala Ayllu, Col Legno i Glazbene staze, a od zajedničkih projekata s drugim zagrebačkim zborovima izdvaja se CD izdan 2013. s Oratorijskim zborom crkve sv. Marka Cantores sancti Marci.

Uspjeh Capelle juris široko je prepoznat, a o tome svjedoče brojne pohvale i nagrade s domaćih i inozemnih natjecanja zborova, osvojivši dosad brončanu plaketu u Zagrebu 2008. – brončanu plaketu u Ohridu 2009. – srebrnu plaketu u Zagrebu 2010. – srebrnu plaketu i prvu nagradu stručnog žirija za najbolju izvedbu u Pragu 2010. – brončanu katedralu za izvedbu nove skladbe te sveukupno drugo mjesto u poretku u Splitu 2011. – zlatnu plaketu kao apsolutni pobjednici natjecanja u Zagrebu 2012. – srebrnu plaketu u Varšavi 2013. – zlatnu plaketu u Zagrebu 2014. te zlatnu i nagradu žirija za posebno umjetničko postignuće u vođenju zbora u Osijeku 2016., srebrna plaketa na međunarodnom natjecanju Zlatna lipa održanom u Tuhlju u lipnju 2018. i zlatna plaketa i prvo mjesto u kategoriji mješovitih pjevačkih zborova na Natjecanju zborova i vokalnih sastava održanom u Zagrebu u studenom 2018.

U razgovoru s predsjednicom udruge Anjom Kantoci otkrili smo da je Capella juris i dalje prima nove članove,  a audicije se održavaju neposredno prije svake probe.

Probe se održavaju dva puta tjedno - ponedjeljkom i srijedom u terminu 20:00 - 22:00 sata u prostorima Pravnog fakulteta u Zagrebu, potkrovlje Ćirilometodske 4 (Gornji grad), a studenti nam se mogu s bilo kakvim upitima javiti na mail: capellajuris@gmail.com.

Svi znamo da je prosinac bogat zborskim nastupima, pa tako slijedi samostalni božićni concert Capelle juris koji će se održati 15. prosinca 2018 u 19:30 u crkvi Svetog Blaža i nastup na koncertu u sklopu događaja ''Božić u Ciboni'', 26. prosinca 2018.

Nakon toga, slijedi zaslužena zborska pauza od 3 tjedna, a krajem siječnja se počinju spremati za koncert ''Zlatni zborovi'' koji se održava u veljači 2019. u KD Vatroslav Lisinski.

Sve informacije o djelovanju Capelle juris možete pronaći na Facebook-u.

 

Lucija Kundid

Lucija voli izazove pa se tako trudi pronaći pozitivne priče mladih ljudi koji su ostali u Lijepoj našoj i tako pokazati da se ustrajnost u radu isplati.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Kulturiranje