mimladi

SSMH – Nova online edukacija o ljudskim pravima – Prijave još samo 7 dana





Prijave za novi ciklus online edukacije „Mladi za dostojanstvo i ljudska prava“ u organizaciji Svjetskog saveza mladih Hrvatska traju još samo 7 dana.  SSMH je podružnica međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj imamo više od 140 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje. 

 
“Mladi za dostojanstvo i ljudska prava” je besplatna edukacija namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Splitu, Osijeku i Zagrebu, a od ove godine sudionici imaju prilike sudjelovati u edukaciji i online putem.  Navedena edukacija prvi je korak ka pridruživanju Svjetskom savezu mladih, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se preko službenog obrasca na poveznici. Prijave traju do srijede 7. listopada 2020. 


Tijekom edukacije, mladi će imati priliku čitati tekstove autora poput
Viktora Frankla, C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Jacquesa Maritaina, Vaclava Havela, Nelsona Mandele, Mahatme Gandhija i drugih te u grupama raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost i kultura. Rasprave će se održati pod vodstvom posebno educiranih mentora online putem, a za ograničen broj sudionika moguće je organizirati i uživo rasprave pri čemu bi se sudionici nalazili s mentorima i drugim sudionicima. Edukacije će se održavati jednom tjedno, a ukupno će biti sedam susreta nakon kojih slijedi certifikacija i službena potvrda o sudjelovanju. 

Sudionici će dobiti mogućnost boljeg razumijevanja čovjeka i njegovog dostojanstva, kvalitetan uvid u svijet ljudskih prava, savladavanje elementarnog vokabulara koji se koristi u Ujedinjenim Narodima i institucijama Europske unije. a imat će i priliku sudjelovanja i organizacije raznih domaćih i međunarodnih konferencija. 

Iskustva dosadašnjih sudionika su vrlo pozitivna, a sudionica prethodne online edukacije, Ana-Maria Matoševićistaknula je sljedeće: „Edukacija oplemenjuje osobu spoznajama koje će ugraditi u svoj odnos prema svijetu. Edukacijom će upotpuniti svoje razumijevanje svijeta i važnih tema poput ljudskog dostojanstva, istinske slobode i umjetnosti. Preporučujem svima da se prijave jer će dobiti čvrstu potporu onih spoznaja koje intuitivno naslućuju i o njima promišljaju. Sjajna je prilika na strukturiran način ta promišljanja potkrijepiti i upotpuniti mislima velikih filozofa. U malo vremena dobije se širok uvid u brojna vrijedna djela. Osim toga,  jednom tjedno provesti večer u ugodnom razgovoru s dragim ljudima, kvalitetno je provedeno vrijeme.“ 

Više informacija o navedenoj edukaciji možete pronaći i na našim društvenim mrežama: Facebook Instagram. Na našem Youtube kanalu pogledajte i novi video za navedenu edukaciju. 


Unesite pojam po kojemu želite pretraživati portal.