Pjesnik Željko Božić objavio epsko fantastični roman "Cvjetovi svjetla"

| 1 min | 18.05.2020

Prilike za mlade
Kulturiranje
Knjige

Hrvatski pisac i nagrađivani pjesnik Željko Božić objavio je epski fantastički roman Cvjetovi svjetla u formi e-knjige.

Cvjetovi svjetla epska su pustolovina u četiri dijela na više od 900 stranica. Središnja tema dvojna je narav Čovjeka – njegova gotovo neograničena moć za stvaranje i razaranje. U pogledu sadržaja i razvoja radnje roman donosi „metafizičku aromu“ u klasičan žanr epske fantastike i novo ruho brojnim mitološkim arhetipovima i motivima.

Širok opseg radnje, bogati splet humanističkih elemenata i krajnja egzistencijalna pitanja i filozofski problemi koje roman obrađuje čine ga neobičnom pojavom u hrvatskoj književnoj kulturi.

Knjiga je dostupna na poznatoj platformi za e-knjige smashwords.com.

 

U pogibeljnim dubinama Bezdane biblioteke pustolovi su otkrili drevan manuskript – Knjigu narvalskih spjevova – koji sadrži upute za izgradnju letećeg plovila kojim se može kretati između planeta. Među ostalima, tri su stvari za izgradnju esencijalne: čudesan kristal poznat kao nibijski lotos, muški i ženski narval – životinje poznate po svojim telekinetičkim sposobnostima, i instrument nalik harfi čijom se glazbom moći narvala mogu ukrotiti, uvećati i manipulirati.

Radi veće slave svojeg kraljevstva Lyrmionea, kralj Holbik IV naređuje izgradnju tog letećeg stroja i pokreće ekspediciju na planet Althairu, drevan svijet Čovjekova postanka, s kojeg je čovječanstvo protjerano u praskozorje povijesti, dok su njegovi Tvorci gubili rat protiv svojih neprijatelja, deuádaia, o kojima nikakvo znanje nije sačuvano.

Kralj i njegovi ljudi nadaju se otkriti tajnu Čovjekova stvaranja, pronaći drevne artefakte i povratiti izgubljeni odgovor na Zagonetku svijeta – znanje nekoć poznato njihovim Tvorcima i uzrok njihove silne moći. Međutim, dok kralj Holbik priprema ekspediciju, carica Melkûzara Xarna Nezajažljiva krade kopiju Knjige narvalskih spjevova, gradi vlastiti leteći stroj i šalje svoje ljude na Althairu kako bi joj prigrabili svu slavu velikih otkrića.O autoru
Željko Božić rođen je 1984. godine u Zagrebu. Studirao je filozofiju i religijske znanosti na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu. Piše i objavljuje kratke priče, osvrte, dužu prozu, romane i poeziju. Autor je tečaja kreativnog pisanja objavljenog na engleskom jeziku Creative Writer's Master Kit. Dobitnik je nagrade Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu za najbolju knjigu pjesama mladoga autora 2017. godine.

 

Mimladi.hr

Uključi se u rad portala mimladi.hr! Piši o aktualnim zbivanjima u kulturi, poduzetništvu i politici. Raspravljaj o
filozofskim postulatima i pitanjima od javnog interesa. Potiči odlučnost među mladima i pomozi stvarati generacije koje su obrazovane o svijetu oko sebe.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Kulturiranje