Gdje/što za Valentinovo za vrijeme korone?

| 1 min | 12.02.2021

Kulturiranje
Kolumne

Valentinovo može biti svaki dan ako ne letimo za vremenom, glavom u poslu i žurbi. Međutim, ukoliko nas obaveze ipak zatrpavaju i čine umornima, neka Valentinovo ostane samo jedan dan, ali neka bude onaj za pamćenje. 

Vrijeme za naše partnere se mora uspjeti pronaći i vjerujem da ga pronalazimo svaki dan, ali hajde da malo začinimo sve ono u što ste ulagali tjedne, mjesece ili čak godine. Za početak, nemojte otjerati ono dijete koje u vama skače i moli da ga doživite. Dopustite ljubavi da vas vodi i kroz oči djeteta jer, vjerujte mi, ljubav u srcu djeteta je velika kao planina.

Kako Valentinovo pada na nedjelju, možete se već dan prije pripremiti za svoju veliku, zajedničku, karantensku avanturu. U subotu možete kupiti najveće puzzle koje uspijete pronaći i razdvojiti se na dvadeset minuta. 

Neka zadatak bude takav da svatko ode na svoju stranu tražeći ono što je partneru najdraža grickalica, što želi da partner proba, a već nije, što misli da je partneru potrebno jer je to ili izgubio ili potrošio. Sakrijte jedno od drugoga sitnice koje ste pripremili (možete brzi šoping odigrati i tako da jedno čeka ispred prodavaonice dok je drugo unutra pa se zamijeniti) jer će vam trebati za sutrašnji izazov.

Jutro možete započeti doručkom koji ćete zajedno pripremiti pa zatim "gradnjom" šatora od posteljine u dnevnoj sobi koji će vam poslužiti kao prostor za piknik i maraton filmova ili društvenih igara. Ono čime možete ispuniti svoj dan u svom malom brlogu ljubavi tek slijedi.
Započnite spajanje svojih puzzli i činite to dok ne poželite prijeći na nešto drugačije.

Pogledajte film koji niti jedno od vas dvoje nije gledalo. Nemojte zavirivati u opis filma ili kratke sažetke koji će vam otkriti njegov sadržaj.

Otkrijte jedno drugome što ste kupili u brzinskom šopingu i pokažite jedno drugome koliko se poznajete.

Odradite maraton društvenih igara (Uno karte, Yamb, Crni Petar, poker sa slatkišima kao ulogom, igra skrivača sa figuricom i kartom, odnosno mapom, na kojoj je zagonetka za pronalazak te iste figurice, napišite na papirić naziv neke stvari, pojave, javne osobe, zalijepite si na čelo i pogađajte tko ste...)

Uzmite papire i na njih ispišite što volite jedan u vezi drugoga, napišite si pjesmu, napišite molitvu koja bi mogla učvrstiti vašu vezu ili nešto što ne znate jedno o drugome. Uzmite staru majicu ili krpu i zašijte vašu prvu, zajedničku, krpenu lutku. 

Za noć se spremite tako što ćete zajedno pripremiti večeru. Nakon toga ćete odabrati jedno drugome outfit u kojem ćete provesti ostatak noći ili jednostavno nešto u čemu možete dočekati drugi par za nastavak igara. Tada možete pročešljati i sve dogodovštine koje su vam se ranije događale, a trebale bi se spominjati češće.

Opustite se, zaboravite na sve osim na vas dvoje. Dopustite jedno drugome sigurnost u srcu i dopustite djetetu u vama da vam pokaže kako postoji, kako je tu i ne namjerava nigdje otići.

Želim vam sretno Valentinovo i još sretniji zajednički život. 
Volite se.

Anamarija Tenđera

Anamarija je autorica romana 25 dana i dječjih slikovnica te zaljubljenica u slova i riječi. Živi i stvara u Vinkovcima gdje je završila Tehničku školu. 

Pročitaj više:

Analiza promjene broja učenika Vukovarsko-srijemske županije i projekcije za budućnost

Nakon osamostaljenja Hrvatske, veliki dio Vukovarsko-srijemske županije je bio razrušen, a sama županija je postala centrom iseljavanja što je ostala i danas. U članku pogledajte kretanje broja učenika osnovnih i srednjih škola u posljednjih 10 godina te projekciju za 2025. i 2030. godinu. 

Svjetski dan umjetnosti

Tijekom povijesti mnogi su pokušavali doći do istine o ljepoti. Pitali su se što je to ljepota? Je li uopće izreciva? Koliko je ljepota bitna u našem životu? Zašto je bez umjetnosti nemoguće zamisliti naš život? Saznaj u članku i proslavi s nama Svjetski dan umjetnosti.

APN kao prilika za kupnju stana - Iskustvo bračnog para

Pronalazak stana predstavlja gorući problem za mlade u Hrvatskoj. Pročitajte iskustvo mladog bračnog para koji je taj problem riješio kupnjom stana uz subvenciju države.

Udahnuti novi život starim stvarima

Ekološka problematika oporabe zahtijeva vrijeme koje, pametno uloženo, može donijeti mnoge plodove. U osvrtu saznajte u kojem smjeru usmjeriti svoje napore kako bismo svoju okolinu učinili čistijom i ljepšom.

Ovaj tjedan u bioetici: 5. 4. 2021. - 11. 4. 2021.

U ovotjednom pregledu vijesti iz bioetike donosimo novosti vezane uz prvu transplantaciju ljudskog dušnika iz New Yorka, legalizaciju medicinski potpomognutog samoubojstva iz Novog Meksika i novosti o pravnoj bitci za dijete iz Južnoafričke Republike. Donosimo i vijesti iz Francuske o raspravi za legalizaciju eutanazije i medicinski potpomognutog samoubojstva te vijesti iz Španjolske koje tematiziraju ustavnost zakona o eutanaziji.

Upoznajte Bernardu Brunović - kantautoricu koja je sudjelovala na Dori 2021.

Pročitaj intervju sa sudionicom ovogodišnje Dore i saznaj na koje se sve načine isprepleću note i ljudsko dostojanstvo!


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Kulturiranje