POEZIJA: Bespomoćni ucjenjivač

| 0 min | 21.05.2020

Kulturiranje
Poezija

I.

Čekaš, a zatim jednog dana shvatiš da su ti rekli: “Ne trči za njim!“ zato što vrijediš, a ne zato što ne vole kad se preznojavaš. Za dušom koju tražiš nećeš morati trčati.

II.

Ona piše priče
dok koracima
razmeće lišće.
Razmišlja o tome
kako je sve njene želje
lagano guše.

Pokušala te isprovocirati
dok si joj s osmijehom
dizao tlak
ne znajući koliko ju boli
što je ona bespomoćni ucjenjivač.

Bez obzira na to što prijeti
izlaskom iz tvog života
ili svojom tugom,
ti ćeš se bez problema
snaći s drugom.

Jasno, ona treba samo
povući sebe iz laži.
U ljubavi nema
ni prijetnji
niti potrebe za njima
i ti jednostavno nisi
duša koju ona traži.

To je kao kad
kosa zapne za naušnicu.
Malo zaboli
kad se pokuša izvući,
ali može ona sve to
kad shvati da je
tamo gdje ne pripada.

Odustala je od ucjena.

Marija Piskulić

Studentica sociologije i pedagogije, uz to što se aktivno bavi pisanjem svoj doprinos društvu dala je i kroz članstvo u Studentskom zboru Sveučilišta u Zadru i sudjelovanjem na različitim projektima. 

Pročitaj više:

"Vrati se kući" - knjiga koja će vas razočarati

Vrati se kući je primamljiva knjiga koja će mnoge čitatelje razočarati. Knjigu je napisala Lisa Scottoline i izdana je 2012. Knjiga se sastoji od loše napisanih dijaloga i loše karakterizacije likova s kojima se nećete povezati.  Roman se predstavlja kao jedna obiteljska priča, a više je napisan kao chick lit s elementima kriminalistike. 

Chatbot - Što su ti virtualni asistenti o kojima svi govore?

  U vremenu digitalizacije pojavljuju se mnogi alati koji pomažu pronalasku određenih informacija. Jedan od takvih alata je chatbot koji brzo, efikasno i jednostavno odgovara na postavljene upite.

Promišljanja u doba korone

Može li korona biti prilika za novi početak ili ćemo se vratiti starim navikama i putevima koja smo poznavali prije ove neočekivane, a već pomalo duge epizode? Takva i slična promišljanja pročitajte u članku.  

Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj

Svjetski savez mladih poziva sve zainteresirane mlade da se uključe u raspravu o budućnosti mladih u Hrvatskoj putem online okruglog stola Što s mladima? – Utjecaj COVID-19 na mlade u Hrvatskoj koji će se održati 3. lipnja 2020. s početkom u 18 sati putem Facebook stranice @WorldYouthAllianceHrvatska i putem YouTube kanala @Svjetski savez mladih Hrvatska. 

Žrtve obiteljskog nasilja u vrijeme koronavirus pandemije - gdje potražiti pomoć?

Kakvo je stanje nasilja u obitelji za vrijeme pandemije koronavirusa u Hrvatskoj i na koji način žrtve mogu potražiti pomoć? Na koji se način Hrvatska nosi s ovim gorućim društvenim problemom u ovoj izvanrednoj situaciji?

Hrvatska godinama živi od turizma, što možemo očekivati ove godine?

Pitate li se zašto je MMF u svojoj procjeni naveo Hrvatsku kao zemlju koja će imati najveći pad BDP-a u Europskoj uniji? Brojni ekonomisti godinama su upozoravali kako je udio turizma u BDP-u Hrvatske prevelik i kako se u tome kriju mnoge opasnosti.


Pogledaj još iz povezanih kategorija:

Kulturiranje