Za naš portal piše:

Marija Grgošić

Status: Student


Zovem se Marija Grgošić. Studentica sam kroatistike, a osim ispravljanja gramatičkih i pravopisnih pogrešaka te čitanja onih naslova zbog kojih je većini hrvatski jezik prisjeo, uživam u učenju stranih jezika, a od svih koje govorim najdraži mi je talijanski. Uz studij, aktivno se bavim radom u Savjetu mladih u svome gradu te organiziram različite projekte kako bih unaprijedila život mladih u njemu. 

 

Volim pisati te sam, još u osnovnoj školi kada sam dobila nagradu za najbolju priču na natječaju, bila uključena u novinarsku grupu, a u srednjoj sam školi bila glavna urednica školskoga časopisa. Kada sam pisala za školski list i školsku stranicu, najviše sam voljela intervjuirati, pisati osvrte na događaje i preporuke za knjige. Pisanje me, o bilo kojoj temi, opušta i zabavlja jer, kreirajući tekst, osjećam neopisivo zadovoljstvo te sam, napunivši svoje baterije pozitivnom energijom, spremna za povratak svojim uobičajenim radnim aktivnostima. 

 

U slobodno vrijeme uživam u odlascima u kazalište te u druženju sa svojom obitelji, užim krugom prijatelja te svojim psom Oscarom koji mi uspješno odvraća pozornost od svakodnevnih zadataka te, paradoksalno, olakšava njihovo obavljanje jer mi svojom veselom osobnošću popravlja raspoloženje. Osim Oscara raspoloženje mi popravljaju i stari hitovi Magazina koje slušam dok vozim, vježbam te čak i kada učim ili pišem. 

 

U odnosima s ljudima najvažnija mi je iskrenost i zato vrlo teško opraštam laž. Prijatelji kažu da sam brižna i obazriva osoba, a moja majka voli isticati moju marljivost i upornost pa te osobine smatram svojim najvećim prednostima. Više sam „solo-igrač“ nego timski jer pojam „timski rad“ vidim funkcionalno samo u suradnji s onim kolegama koji su jednako kao ja spremni savjesno i uspješno riješiti zadane zadatke. 


Svi članci ovog autora

Upoznaj i ostatak tima