Za naš portal piše:

Antonia Bekavac

Status: Student


Za sebe bi mogla reći kako sam  dvadesetšestogodišnja djevojčica u duši zaljubljena u more, sunce, ljude, životinje, knjige, pisanje i putovanja  koja se trudi nositi osmijeh na licu svakoga dana barem nakratko jer smatra kako je ovaj svijet u mnogočemu ne umjeren, ali kako  u njemu nikada ne može biti previše vedrine i ljudskosti. 

 

Ako moram predstaviti sebe u profesionalnom smislu tada ću reći kako sam  nedavno magistrirala na studiju Socijalne politike pri Studijskom centru socijalnog rada, ali još se uvijek nalazim u statusu  studentice jer sam ujedno i studentica četvrte godine pravnog studija pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu ( da, zaista volim učiti i čitati).

 

Moja ljubav prema pisanju razvila se još u dječjoj dobi kada sam počela pisati svoj dnevnik jer sam upravo na taj način najlakše spoznavala i izražavala vlastite emocije.

 

S obzirom na to da sam se kroz život suočila s zaista velikim izazovima  često sam u najtežim trenucima samu sebe bodrila upravo kroz pisanje jer kao što se često zna reći- papir sve podnosi. Moj životni  izazovi u meni su još od osnovnoškolske dobi pobudili zanimanje za ljudsku psihologiju te želju da pomognem drugima zbog čega se odlučujem upisati studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu u Zagrebu. 

 

Tijekom studija volontirala sam u nekoliko neprofitnih organizacija s različitim ranjivim skupinama, na taj način sam dobila detaljan i dubok uvid u problem socijalne nejednakosti u društvu što me ponukalo da paralelno uz studiji socijalnog rada upišem i studij prava za koji sam smatrala da će mi dati još jače alate u borbi za pravednije društvo.

 

Jedno od najznačajnijih životnih iskustva koji mi je pomoglo da se izgradim kao osoba bilo je provođenje semestra na studijskom boravku u austrijskom Grazu koji je mene inače veliku zaljubljenicu u putovanja naveo da  posebno zavolim Austriju koju ponekad znam nazivati svojom drugom domovinom, ali iako jako volim Austriju i putovanja još uvijek nigdje nisam pronašla krajolik koji mi se svidio više od dalmatinske obale. Nigdje nisam pronašla sunce koje bi me grijalo jednako kao ono pod hrvatskim nebom.

U budućnosti bih voljela proširiti svoja znanja na području psihoterapije završavanjem edukacije iz područja kognitivne bihevioralne psihoterapije ili  logoterapije kako bi stekla dodatna znanja koja će mi pomoći da na još kvalitetniji i profesionalniji način svojim znanjem i iskustvom omogućim ljudima da ostvare svoj puni potencijal te žive ispunjen život.

 

Veliki sam  ljubitelj dobrih knjiga. Najdraža knjiga mi je Čovjekovo traganje za smislom autora Viktora Frankla,  a veoma mi je drag i psihološki roman Zločin i kazna autora Fjodora Mihajlovića Dostojevskog. Trenutno najradije čitam knjige iz područja  psihologije s posebnim naglaskom na one koji se bave poboljšanjem komunikacijskih vještina jer smatram kako su dobro razvijene komunikacijske vještine potrebne svakom čovjeku u gotovo svakom području njegova života i djelovanja.  Moja druga profesionalna ljubav jest pravo s posebnim s fokusom na europsko pravo i razvoj europskih institucija.

 

Volim sport, strastveno pratim nastupe hrvatskih sportaša na međunarodnim natjecanjima, rekreativno se baveim plivanjem, a u budućnosti bih voljela naučiti jahati. 

 

Posljednje što ću vam reći  o sebi jest da se volim zdravo hraniti, ali najviše od svih prehrambenih proizvoda volim vrhunsko pivo i čokoladu.


Svi članci ovog autora

Upoznaj i ostatak tima