Za naš portal piše:

Patricia Dujmović

Rođena i većinu djetinjstva provela u Otočcu, gradu na rijeci Gackoj.
Nakon završene Gimnazije u Otočcu, nastavila školovanje na Pravnom fakultetu u Rijeci.

Tijekom školovanja i rada bavila se temama rada s mladima, aktivno sudjelovala u raznim Udrugama, KUD-ovima i studentskim organizacijama, pjevačkim zborovima i glazbenim školama.

 U okviru pravne znanosti i tijekom studiranja na Pravnom fakultetu najviše se bavila temama ljudskih prava, međunarodnog prava, europskog privatnog i javnog prava, demografske poltike i migracija kao i povezanost ekonomije i poltike.
 

Bila je članica ELSA-e (European Law Student Organization) te Studentskog zbora Gacka u kojima se bavila raznolkim temama i sudjelovala u organizaciji raznih događanja kao i u raznim razmjenama znanja i prakse.

Po završetku Pravnog fakulteta stjecala upravno-pravne kompetencije u radu u sustavu školstva, kroz rad u osnovnim školama Riječkog prstena.

Stekla Diplomu o izvrsnom znanju engleskog jezika od strane Britanskog vijeća u Zagrebu te nakon završene i položene obuke za Helen Doron učiteljicu engleskog jezika podučavala engleski po metodi učenja engleskog kao materinjeg jezika.

Završila Edukaciju za prijavu i provedbu EU projekata u Riječkoj razvojnoj agenciji Porin te sudjelovala u izradi dva projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoje, a koje trenutno i provodi.

Posljednih pola godine zaposlena je u Gradu Otočcu, a voli raditi na politikama koje oblikuju rad i život lokalne zajednice, poboljšavaju standard života zajednice te unaprjeđuju lokalnu zajednicu.
 

Smatra kako se više fokusa u Republici Hrvatskoj treba usmjeriti na mlade i sukreiranje politika zajedno s mladima tako da sudjeluje u usavršavanju u području rada s mladima jer joj je to jedno od područja profesionalnog i osobnog interesa.

U slobodno vrijeme putuje, surađuje u glazbenom području s lokalnim glazbenicima, sudjeluje na konferencijama koje okupljaju mlade ili su namijenjene radu s mladima i za mlade.

Voli strane jezike i uz engleski, govori i talijanski jezik, a "muči" se i sa francuskim, a upravo iz te ljubavi prema proučavanju stranih jezika te postojećim pravnim znanjima koja nadograđuje kroz kontinuirani rad sudjeluje na obuci za sudske tumače čime se u budućnosti planira baviti također.
 

Najdraže joj se odmarati u društvu bliskih osoba ili u potpunoj osami, ovisno o danu, ali uz dobru knjigu i glazbu brzo se napuni pozitivnom energijom za daljnje aktivnosti, a nije tako neobično niti da zapleše :)
 


 


Svi članci ovog autora

Upoznaj i ostatak tima